Ένοχη θρασύτατη σιωπή

0
 Δεν φαίνεται να την ταράζει. Προτιμά να εκτίθεται στην κοινή γνώμη. Προτιμά να αποδεικνύεται ένοχη για αδιαφάνεια και διασπάθιση δημοσίου χρήματος παρά να «δώσει» φίλους και κολλητούς εκθέτοντας τους πραγματικούς της προστάτες.

Τα επιχειρήματα που προβάλλει δεν στέκονται σε κανενός είδους λογική και προσβάλλουν την αντίληψη των πολιτών....
Η επίκληση ότι το κριτήριο ήταν να μην παίζουν fake news γεννά απευθείας το ερώτημα: Και ποιος αποφασίζει τι είναι fake news; Το παρατηρητήριο της Ν.Δ.; Διότι οι απόψεις των εκκλησιαστικών σάιτ που έλαβαν κρατική επιχορήγηση ήταν όχι απλά fake news, αλλά επικίνδυνες για τη δημόσια Υγεία.

Από την άλλη, χρήματα πήραν ανύπαρκτα σάιτ ή εφημερίδες δεν έλαβαν καμία κρατική χρηματοδότηση. Ο κ. Πέτσας προσπάθησε να κλείσει το θέμα με ένα «κατανοώ την κριτική», αλλά στην πραγματικότητα, όσο κρύβει τη λίστα με τα χρήματα, ο ίδιος το ανοίγει.

Πώς γίνεται να θεωρεί επαρκή απάντηση το ότι πήραν χρήματα 1.239 MME υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας; Ποιοι και πόσα είναι το θέμα και αυτό ακριβώς αποκρύπτει με τη θρασύτατη ένοχη σιωπή των καναλιών, που έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος με αντάλλαγμα την απόλυτα εξαγοράσιμη σιωπή τους.

Πώς γίνεται να τολμά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το πρόσχημα ότι πήραν κάτι ψίχουλα η "Αυγή" ή το Κόκκινο, να θεωρεί ότι υπήρξε δίκαιη και αξιοκρατική κατανομή; Αν ήθελε δίκαιη κατανομή βάσει κριτηρίων, θα το είχε πράξει. Θα είχε τηρήσει τη νομιμότητα δίνοντας στα ΜΜΕ μέσω της λίστας που υπήρχε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Αλλά δεν το έπραξε και μόνο από αυτή την άποψη είναι ένοχη.

Όλοι κατανοούμε γιατί στην καραντίνα τα κανάλια έπαιζαν μονοφωνικά τις κυβερνητικές απόψεις και γιατί επιβλήθηκε απόλυτη φίμωση στην αντιπολίτευση. Όλοι καταλαβαίνουν γιατί οι δημοσιογράφοι στεκόντουσαν αγάλματα μπροστά στο κυβερνητικό αφήγημα επιτυχίας και οι φωνές των γιατρών και των νοσηλευτών που αναδείκνυαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις είχαν «κοπεί».

Σε μια επίδειξη κυνισμού μάλιστα κάποιοι το παραδέχθηκαν και προσπάθησαν να το εκλογικεύσουν και να νομιμοποιήσουν την απόλυτη έλλειψη της αντίθετης άποψης, της διαφωνίας και του δημοκρατικού διαλόγου επικαλούμενοι -φυσικά τι άλλο-, την πανδημία.

Το στοίχημα της δημοκρατίας έχει χαθεί από χρόνια για τα κανάλια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Το πρόβλημα της έλλειψης ενημέρωσης είναι πρόβλημα δημοκρατίας. Είναι επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φροντίζει τους καναλάρχες και τους ημετέρους προκειμένου να προβάλλουν μόνο κολακευτικές ειδήσεις και κυβερνητικά πανηγύρια και ευχολόγια. Αλλά αυτό δεν είναι ανεκτό.

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)