Νέα μαρτυρία για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν...

«Την είδα να μπαίνει στο βαν με έναν άνδρα»...
Ο μάρτυρας είδε την μικρή Μαντλίν να βγαίνει από ένα εστιατόριο στην πόλη Alcossebre πριν μπει στο βαν έναν...


άνδρα μόλις μερικές εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της
Κόβουν την ανάσα τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν που συγκλόνισε τον κόσμο πριν 13 χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, υπάρχει ένας μάρτυρας που υποστηρίζει πως είδε την μικρή Μαντλίν να μπαίνει σε ένα βαν, που άνηκε σε έναν Γερμανό, μαζί με έναν άνδρα μόλις μερικές εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της.

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες μαρτυρίες που καταγράφηκαν τις ημέρες μετά την εξαφάνιση του 3χρονου -τότε- κοριτσιού από το θέρετρο στο οποίο έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Ωστόσο η μαρτυρία αυτή είναι πολύ σημαντική για τις Αρχές από τη στιγμή που ο παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρίκνερ ανακηρύχθηκε σε βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν.










































Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα υποστηρίζει το βρετανικό Μέσο, ο μάρτυρας είδε την μικρή Μαντλίν να βγαίνει από ένα εστιατόριο στην πόλη Alcossebre πριν μπει στο βαν με τον συγκεκριμένο άνδρα.

Βρετανοί αστυνομικοί θεωρούν πως ο 43χρονος Γερμανός ζούσε σε ένα VW T3 Westerfalia βαν στο τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας την περίοδο της εξαφάνισης της μικρής.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λέστερ, εξέδωσε πλέον ένα διεθνές ένταλμα μέσω Ιντερπόλ, ζητώντας από της ισπανικές και τις γερμανικές Αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ζητά από τις τοπικές αστυνομίες να εξετάσουν εξονυχιστικά τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, να μιλήσουν με τυχόν μάρτυρες, αλλά και να παραδώσουν τα στοιχεία για το βαν. Μέχρι στιγμής δεν διευκρινίζεται τι από όλα αυτά έχει διερευνηθεί.

Στο μεταξύ, βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα και νέες πληροφορίες για τον πιθανό Γερμανό δράστη και τις πράξεις του, που παραβιάζουν τα μισά άρθρα του γερμανικού ποινικού κώδικα. Από το 1995 μέχρι το 2007 διέμενε τακτικά στο Αλγκάρβε, κάποια χρόνια το σπίτι του ήταν ανάμεσα στο Λάγκος και την Πράια ντα Λουζ, έκλεβε για να ζήσει, γενικά κινούνταν ανάμεσα στη Γερμανία και την Πορτογαλία, και στις δύο χώρες η συμπεριφορά του ήταν παραβατική. Το περιοδικό der Spiegel έγραψε ότι στο ποινικό του μητρώο υπάρχουν 17 εγγραφές. Δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων αναφέρουν ότι ίσως να είναι το ίδιο άτομο που φέρεται να ευθύνεται για την εξαφάνιση, το 1996 στην Πορτογαλία, του εξάχρονου τότε Ρενέ Χάζε από το Έλσντορφ, αλλά και της πεντάχρονης Ίνγκα, που εξαφανίστηκε πριν πέντε χρόνια στην περιοχή Στένταλ της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Η Süddeutsche Zeitung αποκαλύπτει και λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις της εισαγγελίας στο Φλένσμπουργκ, που οδήγησαν πριν από σχεδόν δύο χρόνια στο να αποφυλακιστεί ο 43χρονος Γερμανός για ένα χρονικό διάστημα, μάλιστα φαίνεται να μετακινήθηκε και στην Ευρώπη. Η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι η μικρή Μαντλίν δεν ζει πια...

protothema.gr