«Φωτιές» βάζει το βιβλίο του Μπόλτον...

0
Την στήριξη της Κινεζικής ηγεσίας προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής τους φέρεται να ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το βιβλίο «The Room Where It Happened» του πρώην...

συμβούλου του Αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο Μπόλτον, που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον ένοικο του Λευκού Οίκου για 17 μήνες, αναφέρει στο βιβλίο του ότι ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ να αγοράσει μεγάλες ποσότητες γεωργικών προϊόντων τα οποία παράγονται σε κρίσιμες για την επανεκλογή του πολιτείες.

Ουσιαστικά πρόκειται για τις πρώτες διαρροές από το πολυσέλιδο βιβλίο που σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα περιέχει σημαντικές καταγγελίες για τον Λευκό Οίκο επί των ημερών Τραμπ.


Προσπάθεια να μπλοκαριστεί η έκδοση του βιβλίου

Μπροστά στο ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων και με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ να είναι προ των πυλών (Νοέμβρης 2020) Η διοίκηση Τραμπ υπέβαλε μήνυση προκειμένου να μπλοκάρει την επικείμενη έκδοση του βιβλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέλυσε τον Μπόλτον τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από περίπου 17 μήνες συνεργασίας.

Το «The Room Where It Happened», θα είναι αρκετά επικριτικό για τη διοίκηση του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τον εκδότη.

Ο Μπόλτον «παρουσιάζει ένα πρόεδρο εθισμένο στο χάος, που αγκάλιασε τους εχθρούς μας και απέρριψε τους φίλους μας, και ήταν βαθιά καχύποπτος για την ίδια του την κυβέρνηση», κατά τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Σε ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος αναφέρει πως η μήνυση «δεν είναι τίποτα παραπάνω από την τελευταία μιας σειράς προσπαθειών της διοίκησης να αποτρέψει τη δημοσίευση ενός βιβλίου που θεωρείται μη κολακευτικό για τον πρόεδρο».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά από ομοσπονδιακό δικαστήριο να διατάξει τον συγγραφέα να ζητήσει από τον εκδότη την καθυστέρηση έκδοσης του βιβλίου.

Ο δικηγόρος του Μπόλτον επισήμανε πως οι προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια «να χρησιμοποιήσει την εθνική ασφάλεια ως πρόσχημα για να λογοκρίνει τον κ. Μπόλτον, κατά παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων».

http://nonews-news.blogspot.com/2020/06/blog-post_3416.html

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)