Η τροπολογία Αυγενάκη κρατάει τη μαφία στο ποδόσφαιρο ακόμα και με τελεσίδικη καταδίκη!

0
Πολλή κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης και αφορά τα κωλύματα των παραγόντων.

Μια τροπολογία που αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις εκλογές της ομοσπονδίας του μπάσκετ.

Που καταργεί τη διάταξη η οποία επέτρεπε σε μέτοχο ΠΑΕ...
να έχει ως και 15% σε στοιχηματική εταιρία και που ήδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΕΚ αλλά και την απάντηση του ίδιου του υφυπουργού Αθλητισμού.

Τροπολογία για την οποία αντέδρασε με επιθετική ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό, διότι περιλαμβάνει και μια ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ τροποποίηση που αφορά τους παράγοντες οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για κακούργημα και εν τέλει καταδικάζονται!

Μια αλλαγή στη νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στο ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) παρακράτος και τις συμμορίες που λυμαίνονται το χώρο, να μπορούν να παραμένουν στις θέσεις και τα αξιώματά τους για χρόνια ολόκληρα, χωρίς να μπορεί κανείς να τους κουνήσει!

Ο νόμος μέχρι τώρα έλεγε ότι:

Δεν μπορεί κάποιος να είναι μέλος Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρίας ή να κατέχει αξιώματα σε αυτή ή να είναι μέτοχος σε αυτή, αν:
Έχει παραπεμφθεί για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα ή αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα ή αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πλημμέλημα με δικαστική απόφαση της τελευταίας δεκαετίας για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα που αναφέρει ο νόμος.

Με την τροπολογία Αυγενάκη, όπου υπάρχει παραπάνω η λέξη ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ, αντικαθίσταται με την λέξη ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ!

Αντί δηλαδή να προκύπτει κώλυμα για έναν παράγοντα μετά από μια καταδικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό (όταν τελεσιδικεί μια υπόθεση), το κώλυμα θα προκύπτει μετά από τον τρίτο βαθμό, που είναι ο Άρειος Πάγος (όταν καθίσταται αμετάκλητη μια υπόθεση)!

Συνεπώς, δεν θα αρκεί να σε έχουν καταδικάσει ΔΥΟ δικαστήρια για να φύγεις από το ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να σε καταδικάσει και ΤΡΙΤΟ! Το οποίο τρίτο (Άρειος Πάγος) μπορεί να γυρίσει μια υπόθεση πίσω, στο Εφετείο, για να εκδικαστεί ξανά!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι μπορεί ένα πρόσωπο στο ποδόσφαιρο ή σε άλλο άθλημα να έχει καταδικαστεί για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, για απάτες, για εκβιάσεις ή για οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα και να μην μπορεί να τον κουνήσει κανείς από την θέση του αν η καταδίκη του δεν καταστεί αμετάκλητη!

Και για να καταστεί αμετάκλητη μια απόφαση, μπορεί να χρειαστεί και δεκαετία! Μπορεί και περισσότερο…

Μέχρι τότε, θα παραμένει κανονικά πρόεδρος, μεγαλομέτοχος, μέλος Δ.Σ. ή ό,τι άλλο θέλει!

Προσέξτε και μια άλλη λεπτομέρεια που αφορά μια νομική ερμηνεία που την είδαμε και πρόσφατα στο ποδόσφαιρο για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Όταν παραπεμφθεί κάποιος με αμετάκλητο βούλευμα για κακούργημα, προκύπτει κώλυμα. Ένα τελεσίδικο βούλευμα δεν παίρνει πολύ χρόνο για να καταστεί αμετάκλητο. Οκέι ως εδώ.

Το πρόσωπο αυτό αποχωρεί αναγκαστικά από τα αξιώματά του και η δίκη ξεκινά σε πρώτο βαθμό. Στο τέλος της δίκης ο κατηγορούμενος καταδικάζεται για κακούργημα.

Δείτε το τρελό της υπόθεσης, που μόνο νοσηρός νους μπορεί να το έχει εμπνευστεί:

Από την στιγμή που καταδικάζεσαι σε πρώτο βαθμό, παύει να υφίσταται το παραπεμπτικό βούλευμα και ό,τι συνέπειες έχει αυτό (δηλαδή κώλυμα). Πλέον έχεις καταδικαστεί! Η παραπομπή σου ήταν μια προγενέστερη διαδικασία που πλέον ολοκληρώθηκε και έπαψε.

Όμως αντί το κώλυμα να συνεχίσει να υφίσταται (αφού πέρα από την παραπομπή σου, καταδικάστηκες κιόλας), αυτό αυτόματα καταργείται και μπορείς να επιστρέψεις στα αξιώματά σου στο ποδόσφαιρο ή οπουδήποτε αλλού και να παραμείνεις για πολλά χρόνια! Ακόμα και αν καταδικαστείς ξανά, και σε δεύτερο βαθμό!!

Γιατί; Διότι για να αποκτήσεις πάλι κώλυμα, πρέπει –βάσει της τροπολογίας Αυγενάκη- να καταδικαστείς πλέον αμετάκλητα! Δηλαδή ΚΑΙ από τον Άρειο Πάγο! Δηλαδή σε δέκα χρόνια και βάλε…

Όλοι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για διατάξεις που την αίσθηση ατιμωρησίας η οποία ήδη υπάρχει, θα την γιγαντώσουν!

Οι προθέσεις γίνονται ολοένα και πιο ύποπτες. Και οι πιο μετριοπαθείς και επιφυλακτικοί, βλέπουν τι γίνεται. Το πράγμα ξεφεύγει πλέον. Και κάποιος πρέπει να το σταματήσει και να το μαζέψει. Αυτά δεν μπορούν να περάσουν!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)