Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο κατήγορος του Ανδρέα Παπανδρέου...

Παρουσιάζει το "βρώμικο '89" καθαρό και αγγελικό

Θέλει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (του κόμματος, που ήταν η συνέχεια του Συνασπισμού, του οποίου υπήρξε πρόεδρος) να διερευνηθεί δικαστικά κατά πόσο υπήρξε "μαφία" και εγκληματική οργάνωση...



Ο κ. Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού (και του Παναθηναϊκού, να μην το ξεχνάμε) υπεραμύνθηκε του "βρώμικου '89", καθώς ο ίδιος ήταν ένας από τους εισαγγελείς του δικαστηρίου, που είχε πρόεδρο τον διαβόητο Βασίλη Κόκκινο και δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου.

"Η κάθαρση ήταν αίτημα όλων" είπε και...

χαρακτήρισε τα όσα λέγονται περί "βρώμικου '89" ανιστόρητα και "μετέπειτα προσχώσεις".

Για εκείνο το στίγμα της πολιτικής ιστορίας είπε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ είχε διαφοροποιηθεί μόνο για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου. Ψήφισε όμως να δικαστούν οι-τεθνεώτες, τους οποίους αποκαλούσε κυρίους-Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας και Γιώργος Πέτσος, καθώς και ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό Action 24 άφησε συνεχείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και ανέφερε μια στιχομυθία τους για τη σύμπραξη με τον Καμμένο. "Είναι δυνατόν;", είπε στον πρώην πρωθυπουργό κι εκείνος του απάντησε "τί να κάνουμε;".

Κατηγόρησε την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου για παρεμβάσεις στην δικογραφία που αφορούσε στην τραγωδία στο Μάτι και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αυτά που λέγονται περί συμμορίας, μαφίας και εγκληματικής οργάνωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πρέπει να εξετασθούν από τη δικαιοσύνη.

Επίσης για το σκάνδαλο Novartis ανέφερε πως είναι "θεσμικό ατόπημα η εισαγγελική λειτουργός (Ελένη Τουλουπάκη) να μην έχει ολοκληρώσει μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα την έρευνα για τους ελεγχόμενους (Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο). 

Τέλος, δέχθηκε ως αυθεντικές τις συνομιλίες των υποκλοπών που αφορούσαν στον Παπαγγελόπουλο αλλά και τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

ΥΓ. Να θυμίσουμε πως ένα από τα κύρια πολιτικά χαρακτηριστικά του Νίκου Κωνσταντόπουλου ήταν το αντιπασοκικό και αντιπαπανδρεϊκό του μένος. Είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ και θεωρούσε εχθρό του τον παλιό σύντροφό του στην "Δημοκρατική Άμυνα" Κώστα Σημίτη. "Κατά την κρίσιμη φάση ανάδειξης νέου ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ το 1996, θα ταχθεί υπέρ του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον οποίο διατηρεί μια σταθερή πολιτική φιλία έως σήμερα" (Βήμα 25  Νοεμβρίου 2008)...

http://nonews-news.blogspot.com/2020/06/blog-post_4447.html