Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020

Πλαστικός... τουρισμός...

ueoxar
Διαβεβαιώσεις ότι το διάπλατο άνοιγμα στον τουρισμό θα γίνει με ασφάλεια έδωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από τη Σαντορίνη, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και τις υποδομές των νησιών και την ανησυχητική απελευθέρωση των πτήσεων του εξωτερικού από αύριο, χωρίς τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες, που...

δεν θα τίθενται πλέον σε καραντίνα.

H καμπάνια «O ελληνικός τουρισμός ψηφιοποιείται και γίνεται …plastic- free», κατά τον κ. Θεοχάρη, συμβολίζει το μέλλον, ενώ η κυβέρνηση δίνει «απαντήσεις στην αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών», αλλά κυρίως δίνει πίσω «σε εκατομμύρια τουρίστες το δικαίωμα στο ελληνικό καλοκαίρι. Το δικαίωμα στο όνειρο μιας καλύτερης ζωής και την ευκαιρία να ζήσουν όλοι, οι ξένοι αλλά και οι συμπατριώτες μας αυτή τη μοναδική ελληνική εμπειρία».

Σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «από τη Σαντορίνη ανοίγουμε τα φτερά του ελληνικού τουρισμού με απόλυτη ασφάλεια για τους τουρίστες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες για κάθε άνθρωπο που εμπλέκεται στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας», επισημαίνοντας ότι «δεν θα μπορούσαμε σήμερα να προχωρήσουμε σε μια νέα και κρίσιμης σημασίας αρχή  αν δεν προηγηθεί οι προσπάθειες ακόμα και οι θυσίες όλων των Ελλήνων στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας».


Ο υπουργός έκανε λόγο για «μια ιστορική στιγμή» υποστηρίζοντας ότι «σήμερα επενδύουμε στον τουρισμό, το εθνικό κεφάλαιο της ομοψυχίας, της πειθαρχίας, της σοβαρότητας που επέδειξε ο ελληνικός λαός και οπωσδήποτε η κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Παράλληλα, στην ομιλία του ο κ. Θεοχάρης ισχυρίστηκε ότι «ανοίγοντας με ασφάλεια τον ελληνικό τουρισμό επιβεβαιώνει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, την προσαρμοστικότητα, το πάθος για τη ζωή και κάνουμε την κρίση μια μοναδική ευκαιρία αναγέννησης».

Ακόμα, αναφέρθηκε στο «Σχέδιο Υπηρεσιών Υγείας για τη Νησιωτική Χώρα» που παρουσίασε προχθές από κοινού με τον υπουργό Υγείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το οποίο κλείνει το μάτι στους ιδιώτες και ρίχνει το βάρος στην Αττική, αφού η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου θα αναλάβουν τα νοσοκομεία του Αιγαίου.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου έγινε μετά τη χθεσινή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου από το ίδιο νησί κατά την οποία εμφανίσθηκε καθησυχαστικός παρά το γεγονός πως τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά και όχι μαζικά και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου καθολικού «λουκέτου».

«Ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι φόντο»

Απαντώντας στην συνέντευξη του πρωθυπουργού η τομεάρχης Τουρισμού  του ΣΥΡΙΖΑ  τόνισε την ανάγκη για ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού με προϋπόθεση την θωράκιση του ΕΣΥ, αυξημένη επιχειρησιακή, οργανωτική και λειτουργική ετοιμότητα και πραγματική στήριξη του κλάδου, επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Η βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιδίδεται σε φιέστες αντί να εργαστεί για να σώσει τον ελληνικό τουρισμό. Με "ατομική ευθύνη" θα ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός; Η Ν.Δ. αποδεικνύει καθημερινά πως έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

«Ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι φόντο στην εκδήλωση του πρωθυπουργού! Είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που "φλερτάρουν" με λουκέτο, είναι οι εργαζόμενοι που γίνονται άνεργοι, είναι οι τοπικές κοινωνίες που μαραζώνουν και οι τοπικές οικονομίες που μπαίνουν σε ύφεση, είναι η προώθηση και η προβολή της χώρας που έγινε δωράκι στη Marketing Greece, είναι το ελληνικό τουριστικό προϊόν που θα έπρεπε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, αλλά υποφέρει από τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης» ανέφερε.

 Ανοίγουν τα αεροδρόμια 

Όπως είναι γνωστό, από αύριο αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία,

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα γίνονται πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Έτσι, από αύριο επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και συνδιαμορφώνεται η πρόταση προς την Ε.Ε. για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται από την απαγόρευση των πτήσεων.

Οι βασικοί κανόνες για τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε προορισμούς από και προς εξωτερικό και εσωτερικό είναι οι εξής:

-Η είσοδος στο κτίριο του αεροδρομίου επιτρέπεται μόνο για άτομα που ταξιδεύουν και είναι κάτοχοι αεροπορικού εισιτηρίου, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις (συνοδεία ανήλικου, συνοδεία ΑμεΑ).
-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική -ήδη από την είσοδο στο αεροδρόμιο- ενώ όλοι οι εισερχόμενοι θα πρέπει να τη φορούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους του αεροδρομίου. -Ενδέχεται να ζητηθεί στους επιβάτες να την αφαιρέσουν κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας. Η χρήση μάσκας είναι, επίσης, υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση, ενώ συνίσταται η αλλαγή της κάθε 4 ώρες.
-Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό), τα οποία χρησιμοποιούν καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
-Η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρων) θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Ειδικές σημάνσεις στο έδαφος, οπτικές οδηγίες σε οθόνες και banners θα διευκολύνουν στη διατήρηση των αποστάσεων, ενώ θα γίνονται, επίσης, τακτικά ηχητικές ανακοινώσεις.
-Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμός και επιφάνειες συχνής επαφής στους χώρους του αεροδρομίου καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά, ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου θα παρέχει πληροφορίες και θα επιβλέπει την τήρηση των κανόνων από τους επιβάτες.
-Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά στους χώρους των αεροδρομίων και στους χώρους υγιεινής για χρήση από τους επιβάτες, καθώς και σε όλα τα στάδια ταξιδιωτικής διαδικασίας, αναχώρηση, άφιξη. -Οι πλαστικοί δίσκοι (σ.σ. λεκάνες) όπου τοποθετούν οι επιβάτες τα ρούχα και τα αντικείμενά τους κατά τη διαδικασία εισόδου στις πύλες απολυμαίνονται ανά επιβάτη πριν χρησιμοποιηθούν ξανά.
-Ενθαρρύνεται η χρήση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών, τόσο πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο (web check-in) όσο και εντός του αεροδρομίου (web check-in, self check in, εκτύπωση tag αποσκευής, διαδικασία drop off baggage, eparking).
-Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις στα καθίσματα αναμονής του αεροδρομίου και υπάρχουν ήδη σημάνσεις για υποχρεωτικές κενές θέσεις. Αυτό δεν θα ισχύει για οικογένειες και ζευγάρια.

Δείτε ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ

πηγη efsyn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.