Η νέα ανθρωπογεωγραφία της ΕΡΤ...

Ποιοι αποφασίζουν στο Ραδιομέγαρο...

Πέρασαν εννιά μήνες από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και το νέο σχήμα ανθρώπων και λειτουργιών δείχνει να ολοκληρώνεται. Μετά την...

έγκριση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού του νέου Οργανογράμματος, ήρθε η νέα ομάδα ανθρώπων, με θητεία στην ιδιωτική τηλεόραση. Άλλοι, πάλι, άφησαν τη σφραγίδα τους στην εποχή της ΝΕΡΙΤ. Το νέο σχήμα λειτουργίας έχει ως στόχο την παραγωγή προγράμματος, με παράλληλη ενίσχυση της ενημέρωσης. Ποιοι, λοιπόν, αποφασίζουν στο Ραδιομέγαρο;

Γενικός διευθυντής Προγράμματος ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, ύστερα από την προκήρυξη της θέσεως προ ημερών, έχοντας εμπειρία στις οικονομικές υπηρεσίες. Στην αρμοδιότητά του είναι το σύνολο των εκπομπών (ενημερωτικών στην τηλεόραση και σε Δεύτερο, Kosmos και Τρίτο, αλλά και όσες δεν είναι ενημερωτικές στα υπόλοιπα ραδιοφωνικά προγράμματα). Η Χρύσα Μασούρου είναι από το περασμένο φθινόπωρο η εντεταλμένη σύμβουλος Προγράμματος (ANT1, Alpha, ΕΡΤ1), ενώ σύμβουλος Προγράμματος έχει αναλάβει η σκηνοθέτης, συγγραφέας και δημοσιογράφος Κέλλυ Αλχανάτη–Παπούλη (ΑΝΤ1, Star, Alpha).H Ευγενίας Βαφάκου τοποθετήθηκε στη θέση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Προγράμματος, της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος.

Για τις εκπομπές συζητούν και αποφασίζουν τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών, στην οποία μετέχουν οι εξής: Νίνο Ελματζιόγλου (μέλος ΔΣ), Γιώργος Σιούλας (σύμβουλος Προγράμματος, πρώην διευθυντής Προγράμματος), Φώτης Καφαράκης (γενικός διευθυντής Ενημέρωσης), Λίνα Παπαδάκη (σύμβουλος του προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα), Αθηνά Βάρσου, Νικόλαος Πέτσας.

Στο τομέα του Προγράμματος εντάχθηκε ως ειδική σύμβουλος η Δέσποινα Διοκμετζίδου, με αντικείμενο την κοστολόγηση των ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών, καθώς και η Ραχήλ Αλχανάτ. Η Αθηνά Καμάρα (ΑΝΤ1) έχει αναλάβει την παρακολούθηση της παραγωγής του τηλεπαιχνιδιού της ΕΡΤ και η Κάλλια Παπαδάκη την παρακολούθηση της σειράς «Τα Καλύτερά μας Χρόνια» (αντικατέστησε την Αλίκη Θαλασσοχώρη στην Επιτροπή Κινηματογράφου της ΕΡΤ).

typologies.gr