Πυρά και εκ των έσω...

Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Κελέτσης, διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή και ζήτησε να...

δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που μοιράστηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέσω της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», υπόθεση που έχει προκαλέσει σκάνδαλο, καθώς μεταξύ των ωφελούμενων ΜΜΕ βρίσκονται ιστότοποι που καμία σχέση δεν έχουν με την ενημέρωση, ενώ κάποιοι είναι επί της ουσίας ανύπαρκτοι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ και στην Αναστασία Γιάμαλη ο Σταύρος Κελέτσης είπε πως η διαφάνεια είναι αδιαπραγμάτευτος όρος για την κυβέρνηση και πως από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρηματοδότηση μπορεί να δημοσιευτούν και τα ποσά.

«Δόθηκε η λίστα στη δημοσιότητα άρα δεν τίθεται θέμα διαφάνειας. Σε δεύτερη φάση μπορεί να δοθούν και τα ποσά. Και γιατί όχι; Εγώ είμαι υπέρ του να δοθούν», είπε.

Το θέμα, που οδήγησε και την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει την παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, έχει αναδείξει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως αποδεικνύεται διαβάζοντας τη λίστα των ΜΜΕ που επιχορηγήθηκαν, ειδικότερα στο τμήμα που αφορά τους ιστότοπους, βρίσκονται sites που είτε είναι ανύπαρκτα (η διεύθυνση που δηλώνουν είναι κενή), είτε πρόκειται για blogs τα οποία είναι παντελώς άγνωστα.

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί η επισκεψιμότητά τους και κατ’ επέκταση τα κριτήρια με τα οποία πήραν χρήματα από τη διαφημιστική πίτα των 20 εκατ. ευρώ. Επίσης, η λίστα περιλαμβάνει και ιστότοπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ενημέρωση και το περιεχόμενό τους δείχνει να είναι ειδικού σκοπού...

efsyn.gr