Παπαγγελόπουλος: Κάποιοι μου ετοιμάζουν και κελί στον Κορυδαλλό...

0
 Συνέντευξη Σαμαρά στα ΝΕΑ: Υπόσχεται αποκαλύψεις κι άλλα πολλά...
Την κλήτευση τριών μαρτύρων - μεταξύ αυτών και του Αντώνη Σαμαρά - είχε ζητήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όπως είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή "ΜΕGA Σαββατοκύριακο" (ΜΕGA), είχε την ασφάλεια της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛΛ... Αν είχε το θάρρος ο κ. Σαμαράς να...
εμφανιζόταν στην Προανακριτική».

Απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis, ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε βέβαιος ότι η προανακριτική έχει παρανομήσει: «Στην ηλικία που είμαι δεν με ενδιαφέρει η ποινική αλλά η ηθική διάσταση. Η επιτροπή έχει παρανομήσει και ίσως κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για κατάχρηση εξουσίας. Όταν αποχώρησα (σ.σ. από την Προανακριτική Επιτροπή) δεν είχα πει ούτε το 1/10 όσων ήθελα να πω» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Κάνοντας δε λόγο για «παραβίαση των δικαιωμάτων του» και για «στρατοδικείο, επικαλέστηκε το δικαίωμα να μην δέχεται ερωτήσεις στην Προανακριτική. «Τους είπα "Δώστε μου ένα κατηγορητήριο να σας απαντήσω σε δέκα λεπτά"», διευκρίνισε.


Για το ενδεχόμενο παραπομπής του σε Ειδικό Δικαστήριο, ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν σαφής: «Πώς προδικάζουν την απόφαση που θα βγάλουν η Βουλή και το δικαστικό συμβούλιο; Αυτό και μόνο δείχνει ότι ορισμένοι προδικάζουν. Κάποιοι μου ετοιμάζουν και κελί στον Κορυδαλλό».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες Μιωνή, επανέλαβε ότι ο Ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας έχει διαπράξει το αδίκημα της κατασκοπίας και κάλεσε τις αρχές να διατάξουν πραγματογνωμοσύνη για την προέλευση του ηχητικού.

Επεσήμανε μάλιστα ότι τα σημεία στα οποία ο Νίκος Παππάς φέρεται να αναφέρεται στο πρόσωπο του -λέγοντας ότι «έχει δική του ατζέντα» και ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά»- είναι παραποιημένα και ακατάληπτα.



Η συνέντευξη Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος από την προανακριτική επιτροπή, αφού «θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα». Και προσθέτει: «Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν. Οριστικά και αμετάκλητα! Το απαιτεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα», αναφερει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ σημειώνει πως «δεν ήταν μόνο αδίστακτοι τότε. Παραμένουν μέχρι και σήμερα αμετανόητοι…».

Στον απόηχο των ηχογραφημένων συνομιλιών Παππά – Μιωνή, ο κ. Σαμαράς σχολίασε πως «τα είπε και τα παραδέχθηκε μόνος του, ο γραφικός κ. Παππάς. Ό,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει αλλάζοντας θέσεις κάθε μέρα, δεν πείθουν κανένα» και προσθέτει με νόημα πως «κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καλύπτεται μέχρι σήμερα, χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής. Και όλοι ξέρουμε ποιος ήταν τότε επικεφαλής…».

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Σαμαράς διερωτάται «τι ακριβώς «διάλογο» να κάνουμε με την Τουρκία; Μήπως, αν τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας – που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται;» και απαιτεί σεβασμό από τη γειτονική χώρα, περιγράφοντας πως «διάλογος με «πειρατές» δεν κάνει κανείς!». Στον αντίποδα, ο πρώην Πρωθυπουργός εστιάζει στην αξιοποίηση του «αντιΤουρκικού» μετώπου, για την ενδυνάμωση της ελληνικής διαπραγματευτικής θέσης. «Αν εμείς αντέξουμε τις πιέσεις της Τουρκίας, ιδιαίτερα για το σύμπλεγμα Καστελλόριζου, έχουμε να κερδίσουμε πολλά από το αντί-τουρκικό μέτωπο που δημιουργείται στην περιοχή μας. Αν δεν αντέξουμε τις πιέσεις, αν μόνοι μας συνθηκολογήσουμε, τότε δεν χρειαζόμαστε καμιά... "συμμαχία"!», συμπεραίνει, ωστόσο, ο κ. Σαμαράς. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)