Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Η νέα «γίδα» του Βρούτση...

 Πρόκειται για νέο κυβερνητικό κόλπο διαμοιρασμού φρέσκου κρατικού χρήματος;

Η απάντηση, εξ όσων πληροφορούμαι, είναι θετική. Είναι σαφές ότι μετά την κυβερνητική αποτυχία να μοιραστούν εκατομμύρια στις διάφορες πλατφόρμες με το περίφημο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης οι «περίεργες» πρωτοβουλίες Βρούτση περνούν μέσα από...

το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Υποχρεωτική λοιπόν η κατάρτιση 150 ωρών για δεκάδες χιλιάδες ανέργους για να πάρουν ζεστό χρήμα τα ΚΕΚ, αυτό που δεν μπόρεσαν να πάρουν από τα «σκόιλ ελικικού». Για να δούμε το μέγεθος, μιλάμε για 30.000.000 ευρώ αν υποτεθεί ότι το ΚΕΚ θα πάρει €6/ώρα κατάρτισης για 150 ώρες κατάρτισης από περίπου 30.000 ανέργους μέχρι 54 ετών.

Ξανά λοιπόν ο Γ. Βρούτσης παίζει με χυδαίο τρόπο με την ανέχεια και την αγωνία των ανέργων ώστε να μοιράσει ζεστό χρήμα σε κολλητούς και φίλους, εκεί που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη την προηγούμενη φορά που το επιχείρησε. Επρεπε να είχε προκηρύξει το πρόγραμμα από τον Φλεβάρη, όπως γινόταν μέχρι σήμερα· δεν το έκανε, παρότι υπήρχε έτοιμη υπουργική απόφαση, εκβίασε την παραμονή του στην κυβέρνηση παίζοντας με τους ανέργους. Να λοιπόν η νέα «γίδα» των Βρούτση – Στρατινάκη, πάλι σε βάρος των ανέργων, πάλι σε βάρος των πολιτών.

 Ανδρέας Νεφελούδης (πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας)

documentonews.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.