Ελ Σιντ, ο Παπαγγελόπουλος...

0
 Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή, με τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί τους βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ πως τον χρησιμοποιούν για να ξεπλύνουν τα σκάνδαλα της Novartis, της λίστας Λαγκάρντ και του Βγενόπουλου. Αξιοσημείωτο ότι...

ο ερευνώμενος καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό επί τη βάσει ανυπόγραφων καταθέσεων, γεγονός που παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος άρχισε την κατάθεσή του αναφερόμενους στους εξαντλητικούς -όπως τους χαρακτήρισε- ρυθμούς που απαιτούνται για την ανάγνωση του υλικού που του έχει χορηγήσει η Προανακριτική. Τόνισε ότι αυτό θα ίσχυε για τον οποιοδήποτε, πόσο μάλλον για τον ίδιο λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας. «Δεν μπορώ να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου να στραφούν εναντίον σας» είπε κατά τις ίδιες πηγές, ενώ σύμφωνα με τις πηγές ΚΙΝΑΛ - ΝΔ ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι θα δεσμεύσει τους κληρονόμους του στην περίπτωση που πάθει κάτι προκειμένου να στραφούν εναντίον μελών της Επιτροπής από τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα. «Ξενυχτώ, διαβάζω μερόνυχτα. H δίωξη μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του τύπου» υποστήριξε και αιτήθηκε να έχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο όταν έρχεται κάποιο έγγραφο που τον αφορά στην Επιτροπή.

- Υπάρχει μια ταινία που ένας αρχηγός Αράβων σκοτώθηκε και ωστόσο τον έβαλαν πάνω σε ένα άλογο και τον πήγαν στη μάχη. Έτσι θα έρθω κι εγώ εδώ να καταθέσω σαν τον Ελ Σιντ. Ολα αυτά τα λέω γιατί ξενυχτάω για να διαβάσω.

«Από την ενώπιον σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο ¨Ρασπουτιν¨ υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κ. Ραικου» σχολίασε, λέγοντας με νόημα -κατά τις πηγές της ΝΔ- ότι «θα έρθει η σειρά της κ. Ράικου όταν ασχοληθώ αποκλειστικά μαζί της στην πορεία της κατάθεσης μου».

«Κύριε Μπούγα συναντηθήκατε με τον Αντ. Σαμαρά;»

Όπως υποστηρίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο ερευνώμενος ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο της Επιτροπής αν είχε συνάντηση πρόσφατα με τον Αντ. Σαμαρά, επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών». «Κύριε Μπούγα ισχύει δημοσίευμα των ¨Παραπολιτικών¨ ότι συναντηθήκατε με τον κ. Σαμαρά;» ρώτησε τον πρόεδρο της Επιτροπής, συμπληρώνοντας πως «όλη η κατάθεση Μιωνη στηρίζεται στο αφήγημα ότι η ¨σκευωρία Λαγκάρντ¨ ήταν πρόβα για τη ¨σκευωρία Novartis¨». Πρόσθεσε ακόμα ότι το 2012, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από την Γ. Παπαδάκου και τον Γ. Φιλιππάκη, εκείνος ήδη είχα πάρει σύνταξη. «Ούτε τον Τσίπρα δεν γνώριζα καν. Και λέει ότι έστησα την σκευωρία και το ταξίδι (στο Παρίσι). Τότε, γιατί δεν καλείτε τους κ.κ. Καλούδη και Ζαγοραίο; Έτσι δεν δείχνετε ότι φοβόσαστε την αλήθεια;» είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Επιμένει στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά

Ο συνήγορος του ερευνώμενου, Δ. Τσοβόλας, επέμεινε στην ακυρότητα της κλήσης του Δ. Παπαγγελόπουλου. Επέμεινε δε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων, όπως οι εισαγγελείς κ.κ. Ζαγοραίος και Καλούδης και επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να κληθεί και ο μηνυτής του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης, Αντ. Σαμαράς, προκειμένου να διεξαχθεί και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση. Επίσης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να κληθούν και οι Γ. Παπαδάκου, Αλ. Τάρκας και Γ. Φιλιππακης. Μάλιστα, σχολίασε για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα. Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη».

Ως προς τον Σ. Μιωνή, ο Δ. Τσοβόλας υπενθύμισε ότι κατέθεσε ως μάρτυρας στην Επιτροπή και πως έχει μηνυθεί από την κ. Παπαδάκου για απάτη ενώπιον δικαστηρίου. «Αυτό το κάνατε για τον κ. Μιωνη, ο οποίος έκανε το εξής τραγικό: ήρθε και κατέθεσε στην Επιτροπή σας στις 10.30 το πρωί και σας προσκόμισε μια μήνυση την οποία θα κατέθετε στις 11.00!» επισήμανε, κρίνοντας πως «παρανόμως σας την έχει εγχειρίσει, παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα».

Με ανυπόγραφες καταθέσεις κλήθηκε να εξεταστεί

Όπως αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση του Γ. Ραγκούση, ο Δ. Παπαγγελόπουλος εξετάζεται επί τη βάσει ανυπόγραφων καταθέσεων. Παρατίθεται ο σχετικός διάλογος σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

Ραγκούσης: «Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τους ίδιους;»

Μπούγας: «Ναι, υπάρχει. Είναι η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου που ακόμη δεν έχει υπογραφεί από την ίδια»

Ραγκούσης: «Έχετε στείλει ανυπόγραφη την κατάθεση της Ξένης Δημητρίου στον κ. Παπαγγελόπουλο και τον καλείτε να δώσει εξηγήσεις;»

Μπούγας: «Ναι, τη στείλαμε στον κ. Παπαγγελόπουλο ανυπόγραφη».

«Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου;»

Απαντώντας στις αιτιάσεις ΝΔ – ΚΙΝΑΛ περί απειλών, ο Δ. Παπαγγελόπουλος διερωτήθηκε: «Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του;». Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλο, ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του και τον ρώτησε: «Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν το νόμο; Αυτό είναι απειλή;». Ανέφερε ακόμα ότι ο Δ. Μαρκόπουλος επιδεικνύει «μια προφανή σπουδή» για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι απειλεί μέλη της Επιτροπής. «Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεων σας;» αναρωτήθηκε.

Εν συνεχεία, θύμισε ότι ο Θ. Πλευρης είναι δικηγόρος του μηνυτή του, Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτό δεν τον οδήγησε στην παραίτησή του από την Επιτροπή. «Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλα σας. Η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια. Καλέστε την Γ. Παπαδακου, τον Γ. Φιλιππακη και τον Αλ. Τάρκα ως μάρτυρες. Είναι ψευδής η είδηση ότι απαγορεύεται η κλήση τους με την ιδιότητα των μαρτύρων» διαπίστωσε. 

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)