Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Χαμένος στην μετάφραση ο Πέτσας...

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και καλώντας επιμόνως τον...πρώην πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Πέτσας: «Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής...
, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει αλλά προκαλεί τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παλληκαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το “πολιτικό κατηγορητήριο” στις συνειδήσεις των πολιτών.»

Αναφέρθηκε και στην απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, λέγοντας ότι γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα: Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωση του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο. Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που - από το 2018 μιλώντας στη Βουλή - υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε Κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο.

Σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Για το θέμα των “αποκαλύψεων” από τις παράνομες ηχογραφήσεις είπε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να απευθύνει το ερώτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα για το αν αυτά ήταν σε γνώση του και τι σκοπεύει να κάνει;

Σε ερώτηση για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε βρώμικο 89 είπε ότι «τέτοιου είδους αναφορές έχουν απαντηθεί από τον κ. Φίλη στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμπω στην απάντησή του για τη αριστερά ως δύναμη κάθαρσης και όχι συγκάλυψης». Σε ερώτηση για το σκάνδαλο Novartis και για το αν υπήρχε εμπλοκή Ελλήνων αξιωματούχαν και πως μεταφράζει η κυβέρνηση τον όρο official ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι στο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού υπάρχουν όλοι οι ορισμοί, μπορεί να ανατρέξει κανείς, δεν θέλω να δώσω σε κανέναν, ορισμούς μετάφρασης.

Σπύρος Γκουτζάνης

documentonews.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.