Το «δώρο» Μπακογιάννη σε Αλαφούζο...

0
Για τον Γιάννη Αλαφούζο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο στο οποίο ξοδεύει μεγάλα ποσά και… άσπρη μέρα δεν βλέπει.

Εφτασε μάλιστα στο σημείο να...

ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του ’17 ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο. Οι ανακοινώσεις από τις πράξεις σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν χαοτική διαφορά. Ο μίστερ Σκάι είχε βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορούσε να απεμπλακεί από την ΠΑΕ λόγω χρεών. Χαμήλωσε τον πήχη στο μπάτζετ του κλαμπ και πλήρωνε τα χρέη με την ελπίδα να τα αποπληρώσει σε τρία με τέσσερα χρόνια. Ο Γ. Αλαφούζος εδώ και μία οκταετία έχει καταβάλει συνολικά 84 εκατ. ευρώ στο ταμείο της «πράσινης» ΠΑΕ. Και εκεί που όλα ήταν «μαύρα κι άραχλα» για τον 63χρονο μεγαλοεπιχειρηματία, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και τον έβγαλε από το αδιέξοδο.

Ο δήμος φέρεται να έχει βρει τα κεφάλαια προκειμένου να προχωρήσει το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι από τη μητέρα του δημάρχου, την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Παναθηναϊκός, εφόσον υλοποιηθεί το πρότζεκτ, φεύγει από την ιστορική του έδρα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και μετακομίζει (με ενοίκιο η ΠΑΕ) στον Βοτανικό, όπου θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη και ποδοσφαιρικό γήπεδο. Το μπάσκετ είναι εκτός πλάνων κι αυτό προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

 Από την άλλη πλευρά ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να γυρίσει την πλάτη στα σχέδια του δημάρχου. Θα δεχτεί το «δώρο» του και σε μία τριετία η ΠΑΕ θα παίζει σε καινούργιο γήπεδο και θα έχει μηδενίσει τα χρέη της.

Οπότε ο μιντιάρχης και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη θα μπορεί να πουλήσει τον Παναθηναϊκό και να βγάλει σχεδόν όλα τα σπασμένα.

Σάββας Λιβάνιος

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)