Η απόλυτη κοροϊδία κυβέρνησης και ΜΜΕ...

0
Κάτι δεν πάει καλά με την συνειδητοποίηση της πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Αν κάποιος άκουγε από την Πέμπτη το βράδυ το σύνολο σχεδόν των ελληνικών ΜΜΕ και τις δηλώσεις των αρμοδίων του υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι...

η χώρα μας είχε πετύχει μια τεράστια επιτυχία στο τελευταίο Eurogroup καθώς εν μέσω πλήρους κατάρρευσης της οικονομικής δραστηριότητας και έντονων υφεσιακών πιέσεων κατάφερε να πετύχει την εκταμίευση των 640 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από τα προγράμματα αγοράς ομολόγων SΜP και ANFAs και των 108 εκατομμυρίων ευρώ από την κατάργηση όρων επί των δανείων του.

Μόνο που η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη. Οι βόρειοι φίλοι μας του Eurogroup εμμένουν στη σκληρή τους στάση απέναντι στην Ελλάδα και αρνούνται πεισματικά να δείξουν την απαιτούμενη από την πανδημία αλληλεγγύη στη χώρα μας. Όχι μόνο δεν επιστρέφουν τα χρήματα αυτά στη χώρα μας που σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του άτυπου αυτού υπεροργάνου θα κατευθύνονταν για την αποπληρωμή μέρους του χρέους αλλά και για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων, αλλά ζητούν να εκπληρώσει η χώρα μας όλους τους όρους για να χρησιμοποιηθούν αυτά μόνο για τη μείωση του χρέους.

Και οι όροι είναι δυσβάστακτοι για την ελληνική κοινωνία όχι στις σημερινές συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης αλλά και στις προηγούμενες μνημονιακές συνθήκες. Είναι πέρα από κάθε λογική να ζητείται από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να περάσει άμεσα ο πτωχευτικός νόμος, να καταργηθεί από τέλος Ιουλίου η προστασία της πρώτης κατοικίας, να λυθεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και να προχωρήσει αποφασιστικά η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.

Και ενώ έχουν τεθεί οι άκρως αυτοί οι μνημονιακοί όροι για να πάρουμε χρήματα που δικαιούμαστε εδώ και ένα χρόνο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα καλοπληρωμένα από αυτήν ΜΜΕ πανηγυρίζουν για τη μεγάλη «νίκη».

Μεγαλύτερο fake news δεν υπάρχει. Προσκολλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γερμανικό άρμα της ακραιφνούς λιτότητας των Μέρκελ και Σόιμπλε αρνείται να ενδιαφερθεί για τους έλληνες πολίτες που οδηγούνται ολοταχώς στην ανεργία και τη φτωχοποίηση, έχοντας μάτια μόνο για μια ολιγομελή ελίτ επιχειρηματιών και ολιγαρχών που αγωνίζεται και αυτή να σωθεί. Άλλωστε κάτι αντίστοιχο έκανε και όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, απολύοντας ανεξέλεγκτα χιλιάδες ανθρώπους από το Δημόσιο, δεν θα το εφαρμόσει τώρα που έγινε πρωθυπουργός;

Αυτό όμως που δεν μπορεί να φανταστεί είναι ότι περνάει ο καιρός το ποτάμι της αντίδρασης φουσκώνει όλο και περισσότερο καθώς όλοι βλέπουν την καταιγίδα να πλησιάζει.

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)