Δεύτερη μετά τις ΗΠΑ σε νεκρούς η Βρετανία...

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες συνεχίζουν των άρση των μέτρων για τον περιορισμό του νέου κορονοϊού, οι νεκροί ανήλθαν σε...

392.878 οι νεκροί και τα γνωστά κρούσματα τα 6,7 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Μεγάλη Βρετανία έφτασε τους 40.261 νεκρούς, αφού το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 357 νέοι θάνατοι, ενώ μετά από 200.000 νέα τεστ 1.650 ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον Covid αυξάνοντας τον σχετικό αριθμό σε 283.311.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης στα θέματα της πανδημίας, Πάτρικ Βάλανς, δήλωσε χθες ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας, και συγκεκριμένα στα βορειοδυτικά, είναι αυξημένος πάνω από το 1, που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αυτές περιοχές θα αντιμετωπίσουν αυξημένα κρούσματα παρ’ όλο που στο σύνολο της Αγγλίας, ο δείκτης εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ του 0,7 και του 1, και για το σύνολο της Βρετανίας ο δείκτης βρίσκεται μεταξύ 0,7 και 0,9.


Ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων στην Ινδία

Στο μεταξύ η Ινδία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ 9.887 νέων κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα περνώντας την Ιταλία, δύο ημέρες πριν από τη χαλάρωση του «λουκέτου», που ισχύει στη χώρα, με την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων και των χώρων λατρείας.

Με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών μόλυνσης να αυξάνεται σε πάνω από 236.000, η Ινδία έχει τώρα λιγότερα κρούσματα μόνον από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Βρετανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Ωστόσο, ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό, είναι 6.642, χαμηλός σε σχέση με αυτούς άλλων χωρών.

Η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι, θέλοντας να επαναλειτουργήσει η οικονομία και να επιστρέψουν στις δουλειές τους εκατομμύρια άνθρωποι, χαλαρώνει περαιτέρω τα μέτρα από τη Δευτέρα, αλλά ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες βράδυ πως το «λουκέτο» στην Ινδία βοήθησε τη χώρα να μειώσει τη μετάδοση της νόσου, αλλά υπάρχει κίνδυνος τα κρούσματα να αυξηθούν τώρα και πάλι.