«Ανοίξαμε» είπε ο Μητσοτάκης...

..."κλείσαμε", του απαντάνε οι ξενοδόχοι...

Χθες το βράδυ από την ειδυλλιακή Σαντορίνη ο πρωθυπουργός προσπάθησε να "πουλήσει" την εικόνα του «restart» στον ελληνικό τουρισμό ομολογώντας ωστόσο ότι ζητούμενο είναι «να «σώσουμε ό,τι μπορούμε».

Πολλά...


μεγάλα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα μπορεί να ετοιμάζονται να ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα την όποια σεζόν έχει απομείνει αλλά η εικόνα για την μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχείων άνω των 50 κλινών δεν είναι καθόλου αισιόδοξη.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο, μέχρι τέλος Ιουνίου όπως όλα δείχνουν, τα μισά από τα ξενοδοχεία που είναι άνω των 50 κλινών δεν θα ανοίξουν, όπως αναφέρει ο 

«Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία προσανατολίζονται να ανοίξουν αρχές Ιουλίου, παρόλο που και ο Ιούλιος θεωρείται ένας τουριστικά χαμένος μήνας. Οι κρατήσεις είναι πολύ χαμηλές», αναφέρει ο κ.Τάσιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξηγεί πως τα ξενοδοχεία προετοιμάζονται αυτό το διάστημα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αναζητούν γιατρό αναφοράς. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο κ.Τάσιος οι ξενοδόχοι δεν έχουν τελικές εγκρίσεις για κεφάλαια κίνησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Συγχρόνως, ο πρόεδρος της ΠΟΞ επισημαίνει ότι «η βραχυχρόνια μίσθωση είναι πλήρως ανεξέλεγκτη».

documentonews.gr