Τσίπρας στην “Καθημερινή” για εκλογές: Αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά σε θέση να διεκδικήσει την κοινωνική πλειοψηφία

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για το αν θέλει τώρα εκλογές, στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” και τον Αλέξη Παπαχελά, ενώ επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα χρονικό περιθώριο για να μετασχηματιστεί από “κόμμα διαμαρτυρίας” σε “δύναμη δημιουργίας”.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν “βλέπετε ή φοβάστε τις εκλογές; Τις άµεσες εκλογές“, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

Δεν τις φοβάµαι, θεωρώ όµως, και γι’ αυτό δεν τις ζητάω, ότι ενώ ακόµη δεν έχει τελειώσει η πανδηµία, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχουµε δεύτερο κύµα. ∆εν µπορείς να προκαλείς πολιτικές εξελίξεις, που θα επιφέρουν ακόµη µεγαλύτερη ανασφάλεια. Φρονώ ότι εκλογές εν µέσω πανδηµίας θα ήταν µια τυχοδιωκτική κίνηση από τον κ. Μητσοτάκη. Θα έπρεπε να φοβάται ο ίδιος µια τέτοια εξέλιξη, διότι θα είχε τεράστια ζηµία από την επιλογή και µόνον. Εγώ δεν έχω ούτε κάτι να φοβηθώ ούτε κάτι να αποδείξω.

Βαθιά µέσα µου πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η καρδιά της µεγάλης προοδευτικής και δηµοκρατικής παράταξης, αργά ή γρήγορα, θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ξανά την κοινωνική πλειοψηφία. Η εξέλιξη της πανδηµίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της προόδου, την αλληλεγγύη και την κοινωνική προστασία. Είµαι βέβαιος, λοιπόν, ότι θα επανέλθουµε στη διακυβέρνηση. Το στοίχηµα είναι να επανέλθουµε όχι ως κόµµα διαµαρτυρίας, αλλά ως δύναµη δηµιουργίας.