Διαφήμιση για... πυρηνική επίθεση από το Ισλάμ, σε εφημερίδα των ΗΠΑ

Σε ένα σοβαρό δημοσιογραφικό ατόπημα προέβη η μεγαλύτερη εφημερίδα του Τενεσί. Συγκεκριμένα, η «The Tennessean» φιλοξένησε ολοσέλιδη καταχώρηση, στην οποία υπήρχε μεταξύ άλλων η προειδοποίηση πως το Ισλάμ θα πυροδοτήσει σύντομα μια πυρηνική βόμβα στο Νάσβιλ (που είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Τενεσί και έδρα της κομητείας Ντάβιντσον).

Επίσης αναφερόταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι «ο έσχατος πρόεδρος των ΗΠΑ»...
και τον απεικονίζει μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, την αντι-μουσουλμανική καταχώρηση είχε πληρώσει η ακραία θρησκευτική οργάνωση «Future for America».

Ήδη η εφημερίδα ανακοίνωσε έρευνα για το γεγονός αυτό, με τον αντιπρόεδρο και αρχισυντάκτη Michael Anastasi να παραδέχεται πως υπήρξε κατάρρευση στις κανονικές διαδικασίες που ακολουθούνται στο έντυπο και οι οποίες «απαιτούν προσεκτικό έλεγχο του διαφημιστικού μας περιεχομένου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εν λόγω διαφήμιση ως «φρικτή και είναι απολύτως απαράδεκτη», υπογραμμίζοντας το αυτονόητο, δηλαδή ότι δεν θα έπρεπε να είχε δημοσιευθεί ποτέ.

Η καταχώρηση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, τη στιγμή που o Jeff Pippenger, εκπρόσωπος από το «Future for America» αρκέστηκε να τονίσει πως υποστηρίζει «όλο το περιεχόμενο» της εν λόγω διαφήμισης.