Στις ΗΠΑ σκάνδαλο, στην Ελλάδα «σκευωρία»;...

0
Δήλωση - παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφ.Συν.» για το σκάνδαλο της Novartis...

Επί τρία χρόνια η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν να πείσουν πως το σκάνδαλο Novartis δεν ήταν σκάνδαλο αλλά σκευωρία. Πως δηλαδή, πέρα από το σκέλος των επίορκων γιατρών, οι αποφάσεις υπουργών και οι υπερτιμολογήσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο και τους...

ασφαλισμένους με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση προς όφελος της Novartis ήταν κάποια σκοτεινή πλεκτάνη και όχι η νοσηρή πραγματικότητα.

Η προανακριτική-παρωδία ωστόσο που έστησαν μήπως και πείσουν τους πολίτες για αυτό, κατέληξε σε φιάσκο. Δεν έφτανε όμως αυτό. Ο συμβιβασμός της Novartis με το αμερικανικό Δημόσιο και η αποδοχή της να πληρώσει στις ΗΠΑ 310 εκατ. δολάρια για διαφθορά στην Ελλάδα την περίοδο 2012-2015, βάσει νόμου για «πληρωμές σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους», δεν αφήνουν ούτε φύλλο συκής πλέον στον κ. Μητσοτάκη. Ο συμβιβασμός αυτός έρχεται την ώρα που ένας πρώην υπουργός ήδη διώκεται ποινικά, ενώ ακόμα δύο παραμένουν υπό διερεύνηση.

Η παράταξη της Ν.Δ. δεν έχει αναλάβει ποτέ καμία ευθύνη, έστω και πολιτική, για την πορεία της χώρας στη χρεοκοπία. Δεν ανέλαβε την ευθύνη για το έλλειμμα 15% που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια. Δεν ανέλαβε την ευθύνη για την απώλεια 25% του ΑΕΠ, την έκρηξη της ανεργίας στο 27% και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής επί διακυβέρνησης Σαμαρά. Δεν ανέλαβε την ευθύνη ούτε για το μεγάλο φαγοπότι στον χώρο της Υγείας και το σκάνδαλο Novartis, την ώρα της διάλυσης της κοινωνίας από τα μνημόνια.


Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. λοιπόν οφείλουν, έστω και τώρα, μία συγγνώμη. Οχι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στους Ελληνες πολίτες, για όλα τα ψέματα και τις μηχανορραφίες, μήπως και συσκοτίσουν το σκάνδαλο. Δεν μπορούν να κρύβονται μόνο πίσω από το αυτονόητο πλέον αίτημα της Ελλάδας για αποζημίωση από τη Novartis. Ούτε πίσω από τις ανοησίες περί σκευωρίας.

Οφείλουν και μία συγγνώμη στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία αντί να απειλούν δημοσίως οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, γιατί τους ελέγχει, πρέπει να αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο. Γιατί δεν γίνεται στις ΗΠΑ να είναι ομολογημένο σκάνδαλο Novartis αξίας 310 εκατ. δολαρίων και στην Ελλάδα σκευωρία, γιατί έτσι το θέλουν οι κ. Σαμαράς, Γεωργιάδης και όποιος άλλος κρατάει τον κ. Μητσοτάκη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)