Καθολικό «Όχι» στο νομοσχέδιο για την Παιδεία...

Κλειστή η Πανεπιστημιου.
LIVE η συζήτηση στην βουλή.
ΦΩΤΟ...

Σφοδρές και καθολικές είναι οι αντιδράσεις, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, απέναντι στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτη την...


ώρα συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί όπου θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενω η Πανεπιστημίου είναι κλειστή.

«Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων», τόνιζε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σε ανακοίνωσή της ενόψει των σημερινών κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, έκανε λόγο πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».



Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι στο νομοσχέδιο τάσσονται σχεδόν όλοι οι φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), η πλειοψηφία των ενώσεων που εκφράζουν το προσωπικό των πανεπιστημίων, όπως και η εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά. Στοιχείο που τεκμαίρεται από τις κινητοποιήσεις που γίνονται εναντίον του νομοθετήματος αλλά και από τις επίσημες θέσεις που έχουν καταγραφεί από δεκάδες φορείς. «Κοινός τόπος» η των προαναφερομένων είναι η απουσία ουσιαστικού κοινοβουλευτικού διαλόγου.

Στην βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου-οδοστρωτήρα του υπουργείου Παιδείας, υπο το τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.




πηγη φωτο newsbeast.gr