Σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Για δες κάτι συμπτώσεις...

Συγχρονισμός μπαλέτου συλλήβδην* από τα ιδιωτικά κανάλια στην πρωϊνή «ενημερωτική ζώνη» τους το Σάββατο 20 Ιουνίου, για το θέμα «ΣΠΟΤ ΣΥΡΙΖΑ»!

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, είχαν πρωϊνή «ενημερωτική ζώνη» 4 μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, ο ΑΝΤ1, το OPEN, ο ΣΚΑΪ και το MEGA. Δείτε τί ώρα αναπτύχθηκε το θέμα ΣΠΟΤ ΣΥΡΙΖΑ στο καθένα από αυτά:...


ΑΝΤ1: έναρξη 9.20'
OPEN: έναρξη 9.20'
ΣΚΑΪ:  έναρξη 9.24'...
με τον Αυτιά να πασχίζει επί 3' να «κόψει» τον καλεσμένο Άδωνι.
MEGA: Εδώ το θέμα έπαιξε αργότερα γιατί, επί 20' λεπτά ακριβώς  (8.58' - 9.18') υπήρχε το θέμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Τι εξυπηρετεί αυτή η «σύμπτωση»;

Πρόκειται για μια τεχνική/τακτική που ακολουθούν οι μεγάλοι διαφημιζόμενοι των καναλιών. Θέλοντας να δουν όλοι οι τηλεθεατές μια διαφήμιση τους, και να μην τη χάσουν κάποιοι στη διάρκεια του ζάπινγκ, ζητούν από τα κανάλια να "παίξει" ταυτόχρονα σε όλα, την ίδια ώρα. Έτσι, όπου και να «γυρίσεις», πέφτεις απάνω της.

Ερώτημα:  Εδώ, ποιός μεγάλος πελάτης το ζήτησε; (ή μήπως ήταν ...ανταποδοτική προσφορά;)

Και μια δεοντολογική λεπτομέρεια για το MEGA.

Ως γνωστό, το MEGA και τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έχουν ..κάποια συγγένεια. Ανέλαβε λοιπόν  το MEGA την εργολαβία για την προβολή - επί 20 λεπτά!!! -  του πρωτοσέλιδου θέματος της εφημερίδας με καλεσμένο τον Γενικό Διευθυντή του "Ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" ο  οποίος, διεύθυνε τη συζήτηση. Και μαζί με τον έναν παρουσιαστή καλούσαν εν χορώ τους τηλεθεατές να αγοράσουν την εφημερίδα για να διαβάσουν τη «μεγάλη αποκάλυψη».

Όλη την ώρα, που συνέβαιναν αυτά τα ...δεοντολογικά, στην κάτω μπάρα της οθόνης εμφανίζονταν το μήνυμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η δεοντολογία λέει ότι,  αν η παραπάνω αναφορά δεν γίνεται εντός εισαγωγικών, σημαίνει ότι το κανάλι αποδέχεται την είδηση, ως πραγματικό γεγονός.

Για παράδειγμα, λίγα λεπτά πιο πριν, υπήρχε μια συνέντευξη της βουλευτού του ΚΚΕ κας Κανέλλη, όπου κάθε δήλωσή της που εμφανιζόταν στην κάτω μπάρα της οθόνης, ήταν πάντα εντός εισαγωγικών ώστε -σωστά - το κανάλι να αποστασιοποιείται από αυτήν. Ψιλά γράμματα θα μου πεις...

* Οφείλω - για να μην αναφέρομαι συλλήβδην στα κανάλια- να εξαιρέσω το STAR και τον ALPHA τα οποία δεν έκαναν αναφορά στην  πρωϊνή "ενημερωτική ζώνη" στο θέμα "ΣΠΟΤ ΣΥΡΙΖΑ" γιατί απλούστατα δεν έχουν τέτοια ώρα "ενημερωτική ζώνη".

 Θοδωρής Καραγιαννίδης

tvxs.gr