«Αερογέφυρες» με ασφαλείς χώρες θα ανακοινώσει ο Τζόνσον

Το άνοιγμα των πτήσεων από και προς συγκεριμένες χώρες, που έχουν χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων κορονοϊού, αναμένεται να ανακοινώσει στις 29 Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Όπως μετέδωσε χθες η εφημερίδα «The Daily Telegraph», ο Τζόνσον θα ανακοινώσει ότι έχουν επιτευχθεί συμφωνίες για «αερογέφυρες» με ένα «μικρό αριθμό» χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα....
Στις χώρες αυτές αναμένεται επίσης να συγκαταλέγονται η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, επιβεβαίωσε χθες πως η κυβέρνηση είναι κοντά στο να παρουσιάσει ταξιδιωτικούς διαδρόμους με συγκεκριμένες χώρες σύντομα, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα απαιτείται από τους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Βρετανία.

«Αυτό είναι το σχέδιο», είπε ο Βρετανός υπουργός Υγείας και εξήγησε ότι «η πολιτική της καραντίνας είναι σημαντική επειδή  υπάρχουν κάποιες χώρες όπου ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο». «Ωστόσο», συμπλήρωσε, «υπάρχουν άλλες χώρες όπου ίσως είναι ασφαλές να μην μπαίνεις σε καραντίνα».

Ο κ. Χάνκοκ είπε επίσης ότι, ενόψει της επίσημης αναθεώρησης των κανονισμών για καραντίνα στις 29 Ιουνίου, εργάζεται πάνω στο με ποιες χώρες που έχουν χαμηλό ρυθμό μολύνσεων μπορεί να γίνουν συμφωνίες για ταξιδιωτικούς διαδρόμους.

Πάντως η απελευθέρωση των ταξιδιών προς κάποιες χώρες θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Ιουλίου, όπως διευκρίνισε μια πηγή στην Telegraph.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών «θα πρέπει να αλλάξει την ταξιδιωτική οδηγία πρώτα, επειδή παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση για διακοπές στο εξωτερικό», πρόσθεσε.