Τσίπρας: Καμία δικαιολογία Μητσοτάκη – Να απαντήσει στη Βουλή

Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την οικονομία αναμένει η αξιωματική αντιπολίτευση. Την τελευταία φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλει ερώτηση προς τον κ. Μητσοτάκη εν μέσω του κορoνοϊού, ο πρωθυπουργός μετέτρεψε την συζήτηση σε γενική ενημέρωση της Βουλής για την οικονομία.

Τώρα δεν έχει καμία δικαιολογία λέει ο Αλέξης Τσίπρας που το πρωί εξήγησε στους οινοπαραγωγούς με τους οποίους συναντήθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει στη Βουλή να απαντήσει, “γιατί βλέπουμε να έρχονται ευρωπαϊκά κονδύλια, να γίνονται προτάσεις , να έχουμε αφήσει πάνω από 35 δις στο δημόσιο ταμείο” και η κυβέρνηση να μην στηρίζει επαρκώς τις επιχειρήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζει τον πρωθυπουργό και επιδιώκει να τον οδηγήσει στη Βουλή για εξηγήσεις περί την οικονομία διαπιστώνοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται μέσα τις αντιφάσεις.

Γιατί την ώρα που η ίδια πανηγυρίζει για τα κονδύλια που θα δοθούν προς τη χώρα κλείνουν επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι τίθενται στο περιθώριο. Το ερώτημα που υποβάλει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κ. Μητσοτάκη είναι αν είναι διατεθειμένος έστω και τώρα, μετά την πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, που έχει παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση ή εάν θα περιμενει να σκαρφαλώσει στα μεγάθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της ΕΕ μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν καυστικά την ενόχληση της ΝΔ για το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με επιχειρηματίες και μικρομεσαίους (χθες είδε εστιάτορες στην Καισαριανή, σήμερα οινοποιούς στα Σπάτα” και τονίζουν πως σε μία Δημοκρατία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζητάει άδεια από την κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει συναντήσεις.

Παράλληλα, επιτίθε΄νται στην κυβέρνηση για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στον τουρισμό και μάλιστα σήμερα ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να στείλει τον αρμόδιο υπουργό Θεοχάρη στο σπίτι του διότι “συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρα και να υποβαθμίζει το τουριστικό της προϊόν”. Αφορμή αποτέλεσε και η ενόχληση που προκάλεσαν στην γειτονική Ιταλία οι αποφάσεις του, κλονίζοντας τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες, όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου. “Οι παλινωδίες του υπουργού Τουρισμού τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα σε σχέση με την Τουρκία ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Κατρούγκαλος κάλεσε την κυβέρνηση να μην τρέχει πίσω από τις προκλήσεις της (9.84) ζητώντας κυρώσεις της ΕΕ για να αποτραπεί η αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας μας αλλά και Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.