Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

«Όχι μαγκιές σε μένα»...

 Απειλές Μενδώνη σε αρχαιολόγο...
Ένα επεισόδιο που σχετίζεται με το μνημειο της Βασιλικής Β' στους Φιλίππους στιγμάτισε την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στην Καβάλα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, η υπουργός βρέθηκε στον...


αρχαιολογικό χώρο για να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη επίσπευσής τους. Σε επίπεδο δηλώσεων δεν προέκυψε καμία είδηση. 

Ωστόσο, εκεί που προέκυψε είδηση ήταν στο επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ της υπουργού και του προϊσταμένου του Τμήματος βυζαντινών αρχαιοτήτων Μιχάλη Λυχούνα, ο οποίος επιχείρησε να ενημερώσει την κ. Μενδωνη για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η εγκεκριμένη μελέτη αναστήλωσης για την οποία μάλιστα δεν έχουν γίνει γνωστά όλα τα σημεία.

Μεταξύ άλλων, έχει παρατηρηθεί ότι προβλέπεται τοποθέτηση αρχιτεκτόνων γλυπτών σε θέσεις που δεν σχετίζονται με την αρχική μορφή του μνημείου ενώ αντί για χρήση τοπικού μαρμάρου, από το οποίο κατασκευάστηκε η Βασιλική Β', επιλέχτηκε ένα διαφορετικό. 

Όταν επιχειρήθηκε να γίνει ενημέρωση στην υπουργό για τη συγκεκριμένη μελέτη του Υπουργείου Πολιτισμού, που είχε γίνει το 2018, η κ. Μενδώνη απάντησε με σκαιό τρόπο στον κ. Λυχούνα «όχι μαγκιές ε μένα». 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη kavalanews.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.