Καταπέλτης ο Παπαγγελόπουλος για το ηχητικό Μιωνή...

0
Τσουνάμι αντιδράσεων προκαλεί το αντίγραφο συνομιλίας (21 Μαΐου του 2016) που έφερε ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και σύμφωνα με αυτό υπήρξε συνομιλία του ίδιου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκου Παππά.

«Ο...

Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο» σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημειώνοντας ότι η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε:


«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του», ανέφερε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Για φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομο υλικό καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Ν.Δ.

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να απαντήσει στα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιωνής καταγγέλλοντας πως «επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες» με σκοπό «να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, στη συνομιλία, ο κ. Παππάς του είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα», προσθέτοντας -πάντα κατά τον επιχειρηματία- πως «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και, μάλιστα, «πολλά λεφτά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωσή του απαντά σε όσα το καταλογίζονται, ισχυριζόμενος πως «μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη Ν.Δ.».

Σύμφωνα με τον Ν. Παππά, «αυτό έγινε» και εξηγεί:

«Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis».

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, ο πρώην υπουργός Επικρατείας σχολιάζει πως «μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματος, θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα».

Ο Νίκος Παππάς κρίνει «ανησυχητικό» τον «ευτελισμό των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της Ν.Δ. και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας».

Και καταλήγει λέγοντας πως «μέσα στο πανικό τους, όμως, ''πατάνε τα κορδόνια τους'', απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους».

► Τις νέες δηλώσεις του κ. Μιωνή φαίνεται να υιοθετεί ο κ. Πέτσας, αν και διευκρινήζει πως «αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους».

► Να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πρότεινε η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της σημερινής (22/06) συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η Ν.Δ. πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή -όπως λένε πηγές του κόμμα της Πειραιώς- «διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς».

► Με την πρόταση της Ν.Δ. συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.

► Νέα προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην Επιτροπή ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

 πηγη efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)