Κίνδυνος από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις Τραμπ...

0
Κορωνοϊός: Με δήλωση αποποίησης ευθύνης η συμμετοχή στις ...
Για τους κινδύνους που εγκυμονεί η διεξαγωγή των προεκλογικών εκστρατειών του Αμερικανού προέδρου, που ξεκινάει εν μέσω πανδημίας χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί κανένα μέτρο προστασίας, προειδοποίησε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Το...

βασικό στέλεχος της ομάδας κρούσης του Λευκού Οίκου για τον νέο κορονοϊό και το πιο οικείο για τους Αμερικανούς πρόσωπο σε σχέση με την πανδημία εξήγησε μιλώντας στο CNN ότι υπάρχει κίνδυνος «μόλυνσης ή διάδοσης» του ιού για όσους παρευρεθούν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε άλλες του δηλώσεις στο Yahoo, ο Φάουτσι εξέφρασε την ανησυχία και για τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter. «Σας συνιστούμε να μην πηγαίνουμε σε πλήθη. Η φυσική απόσταση είναι αδύνατη». «Οι άνθρωποι κινούνται, αρχίζουν να φωνάζουν και πολύ συχνά βγάζουν τη μάσκα τους» πρόσθεσε.


Επίσης, υπογράμμισε πως η νοσηλευόμενων ασθενών του Covid-19 θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο, εάν δεν υπάρχουν ισχυρά συστήματα ανίχνευσης επαφών, κάνοντας λόγο για ένα σημάδι που θα έπρεπε να οδηγήσει σε μια μικρή καθυστέρηση του «ανοίγματος» των ΗΠΑ.

«Όταν αρχίζετε να βλέπετε περισσότερες νοσηλείες, αυτό είναι σίγουρο ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση η οποία πηγαίνει προς λάθος κατεύθυνση» δήλωσε ο ίδιος μία μέρα αφού το Τέξας και η Βόρεια Καρολίνα κατέγραψαν τους υψηλότερους αριθμούς εισαγωγών κρουσμάτων στα νοσοκομεία αφότου άρχισε η πανδημία.

Αναβολή... μιας μέρας
Από την πλευρά του ο Τραμπ δεν ανησυχεί για δεύτερο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου, και ανέβαλε κατά μία ημέρα, από τη 19η Ιουνίου στην 20ή, τη συγκέντρωση στην Οκλαχόμα, επειδή η πρώτη ημερομηνία συνέπεσε με την επέτειο του τερματισμού της δουλείας στις ΗΠΑ.

Εν μέσω κύματος διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας, ο Τραμπ επικρίθηκε έντονα από πολλούς διότι η πρώτη του συγκέντρωση έπειτα από μήνες θα διεξαγόταν την Ημέρα της Ελευθερίας και μάλιστα στην Τάλσα, στην Οκλαχόμα, όπου όχλος λευκών είχε σφαγιάσει Αφροαμερικανούς πριν έναν αιώνα.

«Πολλοί από τους Αφροαμερικανούς φίλους και υποστηρικτές μου ήλθαν σε επαφή μαζί μου και πρότειναν να εξετάσουμε την αλλαγή της ημερομηνίας, σε ένδειξη σεβασμού προς αυτή την αργία», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Αποφάσισα έτσι η συγκέντρωσή μας να γίνει το Σάββατο 20ή Ιουνίου, ώστε να ικανοποιήσω το αίτημά τους».

Η εκστρατεία του Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου, προγραμμάτισε τη συγκέντρωση στην Τάλσα τη 19η Ιουνίου, την ημέρα που το Τέξας έγινε το 1865 η τελευταία από τις πολιτείες της άλλοτε Συνομοσπονδίας που αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν προς τη διακήρυξη της χειραφέτησης του προέδρου Αβραάμ Λίλκολν και που όριζε πως όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν σκλάβοι έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι.

Αναφερόμενος στη συγκέντρωσή του στην Τάλσα, πριν ανακοινώσει τη μετάθεσή της, ο Τραμπ είχε δηλώσει στο Fox News πως οι Αμερικανοί πρέπει να δουν σαν «γιορτή».

Δεν ήξερε...


Η γερουσιάστρια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, που θεωρείται πιθανή υποψήφια αντιπρόεδρος του αντιπάλου του Τραμπ, του Τζο Μπάιντεν, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επέκριναν πιο σκληρά τον πρόεδρο. Δεν πρόκειται απλά «για κλείσιμο του ματιού στους λευκούς ρατσιστές», τους ετοιμάζει «πάρτι για την επιστροφή τους σπίτι», υποστήριξε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σχόλια του Τραμπ παραπέμπουν σε ρατσιστικές θέσεις. Ερωτηθείς σχετικά από το Fox, ο νεοϋορκέζος μεγιστάνας είπε πως δεν γνώριζε όταν είπε πως «όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν οι πυροβολισμοί» ότι τη φράση αυτή την είχε πει ένας λευκός οπαδός του φυλετικού διαχωρισμού που ήταν δήμαρχος στο Μαϊάμι το 1960.

Την Πέμπτη το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ανακοίνωσε πως η ομιλία του Τραμπ για την τυπική αποδοχή του χρίσματος του κόμματος ώστε να είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία προγραμματίστηκε να γίνει την 27η Αυγούστου στη Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα.

Πρόκειται για την 60ή επέτειο ενός επεισοδίου που έμεινε στην ιστορία με την ονομασία «Ax Handle Saturday», όταν όχλος λευκών όρμησε εναντίον μαύρων νεαρών διότι ήθελαν να παραγγείλουν φαγητό από εστιατόριο για λευκούς στη Τζάκσονβιλ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)