Γενική σύρραξη και βαριά χαρτιά στο τραπέζι της Προανακριτικής Επιτροπής...

Χωρίς τέλος συνεχίζονται οι αποκαλύψεις μέσω δικαστικών, και όχι μόνο, εγγράφων στα έδρανα της...Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς την Δευτέρα, κατά την τρίτη ημέρα κατάθεσης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, διαβιβάστηκαν στοιχεία που φέρονται να εμπλέκουν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά σε υπόθεση δωροληψίας 2,6 εκατ. ευρώ....
Την ίδια ώρα, παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον Σαμπί Μιωνή κατέθεσε ο δεύτερος, υποστηρίζοντας πως αυτή συνιστά απόδειξη για εκβίασή του από τον Δ. Παπαγγελόπουλο. «Ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο» απαντά ο ελεγχόμενος, για «φθηνό αντιπερισπασμό» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία.

Κατακόρυφα φαίνεται πως ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση των καταγγελιών για παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, καθώς λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη για τον ελεγχόμενο σύζυγο της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, και με τις εργασίες της Επιτροπής να οδεύουν προς το τέλος τους, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή στοιχεία που σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπλέκουν σε υπόθεση δωροληψίας με πρωταγωνιστή τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, τον πρώην πρωθυπουργό και την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, με το ύψος της να αναφέρεται σε 2,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στην Προανακριτική Επιτροπή κατατέθηκε από τον Σαμπύ Μιωνή φερόμενο αντίγραφο συνομιλίας του με τον υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, με ημερομηνία την 21η Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, στην καταγεγραμμένη συνομιλία αναφέρονται πιέσεις που είχαν ασκηθεί στον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για να ενοχοποιήσει τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως προκύπτει πως ο Ν. Παππάς «γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του “είχαν τη δική τους ατζέντα” και “έβγαζαν πολλά λεφτά”, όπως ο ίδιος μου είπε».

«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγουάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του» απάντησε με δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κάνει λόγο για «φθηνό αντιπερισπασμό» για να καλυφθεί η υπόθεση της εμπλοκής της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου σε κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις που ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία κατά 1,5 και πλέον εκατ. ευρώ, ενώ ο Ν. Παππάς σημειώνει πως «επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis».

Νέα προθεσμία για να μελετήσει τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ζήτησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής συμφώνησαν να διαβιβαστεί το ηχητικό απόσπασμα που κατέθεσε ο Σ. Μιωνή στον εισαγγελέα...

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ