«Έτοιμη» για τον Κ. Μητσοτάκη η Ελλάδα να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια...

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες της το καλοκαίρι δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια έστειλε από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός, ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και...



υποδομές στα νησιά.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου ενημερώθηκε για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού και, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, έγινε ειδική μνεία στην προετοιμασία που έχει γίνει σχετικά με τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων για τον νέο κορονοϊό και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων. Επίσης, συζητήθηκε «η προσπάθεια της κυβέρνησης να απομακρύνει νομικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν την απρόσκοπτη χρήση πτητικών μέσων για αεροδιακομιδές».

«Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο καλοκαίρι και η πρόθεσή μας είναι να υποδεχθούμε επισκέπτες χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση στην ασφάλεια αλλά και στην ασφάλεια προφανώς του πληθυσμού και βεβαίως και στην ασφάλεια των εργαζομένων στο ΕΣΥ» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του.


Σε συζήτηση με το προσωπικό του νοσοκομείου ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε το άνοιγμα της χώρας με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του «ότι όλα θα πάνε εξαιρετικά. Και όταν θα κλείσει ο κύκλος του καλοκαιριού θα μπορούμε να πούμε ότι δεν διαχειριστήκαμε απλά την πρώτη φάση της πανδημίας υποδειγματικά αλλά ότι βάλαμε και τον πήχη πολύ ψηλά στο πως μπορούμε να ανοίξουμε και πάλι τον τουρισμό πάνω απ' όλα με ασφάλεια».

efsyn.gr