Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

Ο Μπ. Παπαδημητρίου δείχνει τον δρόμο στους εργαζόμενους...

Το μοντέλο "μισή δουλειά - μισός μισθός" έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και χρόνια, είπε στον Σκάι ο βουλευτής της...

ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, στην αντιπαράθεση που είχε με την Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι θιασώτης των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, υπεραμύνθηκε των μέτρων της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι πρέπει να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα.

Συνεχίζοντας, ο Μπ. Παπαδημητρίου ισχυρίστηκε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι το κράτος θα πληρώνει τους εργαζόμενους "για να κάθονται"... Πώς θα δουλεύει ο άλλος αν τον πληρώνει το κράτος, αναρωτήθηκε ο -εργασιομανής- Μπάμπης...


«Η πραγματική ζωή των εργαζόμενων αυτή τη στιγμή είναι η απόλυτη επισφάλεια, οι απολύσεις και η μείωση μισθών», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας στον Μπ. Παπαδημητρίου. «Οι μισοί εργαζόμενοι στην εστίαση δεν επέστρεψαν στη δουλειά τους. Σχεδόν το σύνολο του ιδιωτικού τομέα ανακοινώνει μειώσεις μισθών 50% τουλάχιστον», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση στην επιχειρηματικότητα παρεμβαίνει ανεπαρκώς και στην εργασία παρεμβαίνει διαλυτικά και απορρυθμιστικά», γιατί «δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας», αλλά «επιδοτεί την ανεργία, βγάζει σε αναστολή ένα τεράστιο μέρος του εργαζόμενου πληθυσμού και τους δίνει ένα επίδομα 534 ευρώ», ενώ «με το πρόγραμμα “Συν-εργασία” επιδοτεί τη μείωση των μισθών και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας».

Αντιθέτως, σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «το κράτος να καλύψει ασφαλιστικό κόστος και ένα μέρος του μισθού και ο εργοδότης να πληρώσει το υπόλοιπο. Με αυτό το σχήμα ο εργαζόμενος δεν χάνει τίποτα, προστατεύεται το εισόδημα του, ενισχύει την αγορά και καταναλώνει -αυτή είναι η δυναμική που χρειάζεται για να διατηρηθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις- και ο εργοδότης βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τα μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ».

Για τα σενάρια ανασχηματισμού η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν αλλαγή κατεύθυνσης στη λογική της κυβέρνησης και στις βασικές πολιτικές επιλογές που έχει κάνει για την αγορά εργασίας και για την οικονομία».


Τέλος για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τόνισε ότι «η τουρκική προκλητικότητα, που υπήρχε δεκαετίες, αυτή την περίοδο έχει αναβαθμιστεί. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση έχει μία στρατηγική. Εμείς δεν θέλουμε στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής να κάνουμε αντιπαράθεση αντιπολιτευτικού τύπου για να παίρνει κανείς τα μικρά του οφέλη, παρ’ ότι η ΝΔ το έκανε την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει μία στρατηγική»...

left.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.