Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου...

Ο γιατρός - σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, φέρεται να προέβη σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ζημιώνοντας το δημόσιο κατά...

1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Πόρισμα υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το οποίο ο γιατρός σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου φέρεται να προέβη σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ, εστάλη στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για να συσχετισθεί με την έρευνα που διενεργεί για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,το πόρισμα που εστάλη ήδη από την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην προανακριτική, συνέταξε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ, και –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς. Στο δια ταύτα του πορίσματος φέρεται να αναφέρεται ότι:

Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο γιατρός συνταγογράφησης δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα.
Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρίες.
Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση όσων ορίζονται από τις διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.
Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση NOVARTIS, η οποία είναι διευρυμένη και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Στο μεταξύ η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κράτησε αντίγραφο του πορίσματος προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μίλησε για τη σχέση τής Ελένης Ράικου με τον Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς τού είχε ζητήσει να μεσολαβήσει για να γνωρίσει τον πρώην πρωθυπουργό και να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία στην Αμερική...

efsyn.gr