Είναι οι «κασέτες» Μιωνή αντάλλαγμα για τη ΛΑΡΚΟ;...

Εντυπωσιακές συμπτώσεις και λαβύρινθος εταιριών...
Το σενάριο της πώλησης της κρατικής ΛΑΡΚΟ σε μια «μυστηριώδη» εταιρία, με την οποία συνδέεται το πρόσωπο των ημερών, Σάμπυ Μιωνής, αναζοπύρωσε η δημοσιοποίηση της υποκλοπής του σε συνομιλία με τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά. 

Ο...


Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας δεν έχει κρύψει το μεγάλο του ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ ενώ ο Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του μίλησε ανοιχτά για αντάλλαγμα του Μιωνή με την κυβέρνηση της ΝΔ για εξαγορά της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να βγάλει στο φως τις αμφιλεγόμενες υποκλοπές του. Για πιέσεις των Μιωνή και Παπασταύρου για εξαγορά της ΛΑΡΚΟ έχουν κάνει ήδη λόγο αρκετά δημοσιεύματα. Οι δημόσιες αναφορές φέρεται να «φωτογραφίζουν» πιέσεις του Μιωνή προς την προηγούμενη κυβέρνηση, που δεν ενέδωσε. 


Πίσω από το γνωστό ενδιαφέρον του Μιωνή για τη ΛΑΡΚΟ, βρίσκεται ένα δαιδαλώδες δίκτυο εταιριών σε όλο τον πλανήτη και πρόσωπα με πιο γνωστό το Σταύρο Παπασταύρου. Αρκετοί έχουν ρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από σκάνδαλα των τελευταίων ετών, με πιο πρόσφατο αυτό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα για τη χρηματοδότηση των 2,6, εκατ. ευρώ που φέρεται να κατευθύνθηκε προς τους Σταύρο Παπασταύρου και Αντώνη Σαμαρά ενώ τα ίχνη του δικτύου φαίνεται να καταλήγουν  στον ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Benny Steinmetz.  Άλλωστε, η εξαγορά μιας αντίστοιχης εταιρίας σιδηρονικελίου στη Βόρεια Μακεδονία από τον ίδιο όμιλο, προκάλεσε τον εξονυχιστικό έλεγχο της Ελβετικής Diligence, πριν λίγα χρόνια και οδήγησε στις αποκαλύψεις. 


Με λίγα λόγια, μια πιθανή εξαγορά, θα βάλει «στο κάδρο» όλη τη ΝΔ, Μητσοτατική και Σαμαρική, και θα επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουν ότι πίσω από τις όψιμες αποκαλύψεις Μιωνή βρίσκεται συναλλαγή του με την κυβέρνηση. 

Το παζλ των εταιριών και η «μεγάλη εικόνα»

Το ενδιαφέρον για την εξαγορά έχει δημοσιοποιηθεί αρκετές φορές και δημοσιεύματα φέρουν ως ενδιαφερόμενη εταιρία την GSOL (GLOBAL SPECIAL OPPORTUNITIES Ltd) με έδρα τις Μπαχάμες, που βάσει τοπικής νομοθεσίας δεν γνωστοποιεί τους μετόχους της. Πρόκειται όμως για εταιρία με την οποία έχουν συνδεθεί τόσο σε δημοσιεύματα όσο και σε καταθέσεις στις αρχές  οι Σάμπυ Μιωνής, Σταύρος Παπασταύρου, Ανδρέας Ματαθιάς, Σόλομον Λέβις, Δημήτρης Πάσχος και Μάριος Καμχής που είναι ο  εκπρόσωπός της, σύμφωνα με την κατάθεση που έχει γίνει το 2016 στην οικονομική Εισαγγελία,

H GSOL ή μια βρετανική «εταιρία - κελυφος» με μοναδικό μέτοχο της GSOL, εμφανίζεται ως ο ενδιαφερόμενος για την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ. Η GSOL και το fund ΙNTERNATIONAL OPPORTUNITIES με τους ίδιους περίπου ως διαχειριστές, είναι  μέρος από ένα «λαβύρινθο»  εταιριών που έχουν εμπλακεί σε μια σειρά από εξαγορές ορυχείων και μονάδων παραγωγής σιδηρονικελίου σε Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο Γουατεμάλα, Δομινικανή Δημοκρατία μέσω των εταιριών  FENI και  CUNIVO NV, η διαδρομή των οποίων καταλήγει στη μητρική FALCONBRIDGE DOMINICANA με έδρα τον Άγιο Δομίνικο που έχει εξαγοραστεί κατά 85% αρχικά από την GLENCORE και στη συνέχεια από την AMERICAN NICKEL. 

Όμως η GSOL και μια σειρά από ελβετικές εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων που διαχειρίζεται ο Καμχής συνδέονται επίσης με την FAIRWINDS ASSETS INCORPORATE με έδρα τον Παναμά. Εκεί συνδέεται και η εταιρία INVEL που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο της ΠΑΝΓΑΙΑ για την εξαγορά των ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας επί κυβέρνησης Σαμαρά. H FAIRWINDS ASSETS, διευθυντής της οποίας εμφανίζεται ο Ανδρέας Καμχής, δεν είναι άλλη από την εταιρία που φέρεται, σύμφωνα με την κατάθεση που έφτασε πρόσφατα στη Βουλή, ότι χρηματοδότησε  με 2,6 εκατ. ευρώ το Σταύρο Παπασταύρου, με τελικό αποδέκτη των πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το 2014!

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ..