Οι καταπληκτικότεροι θα φάνε και τα πόμολα...

Το πάρτι άρχισε από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως του Κυρ. Μητσοτάκη.

Πρώτοι καλεσμένοι, οι...

καναλάρχες, που τόσο γενναιόδωρα στάθηκαν στη Ν.Δ. τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πήραν 21 εκατ. δώρο και οι άδειες χάρισμά τους. Άσε που ανταποδίδουν το δώρο άμεσα και αποτελεσματικά.

Από κοντά οι φροντιστηριάρχες, οι «σχολάρχες», ιδιοκτήτες ιδιωτικών παντός είδους σχολών που τρίβουν τα χέρια τους με το νομοσχέδιο Κεραμέως για τις δουλειές που ανοίγουν και την «πελατεία» που τους στέλνει η καταπληκτικότερη όλων υπουργός Παιδείας.

Ο καταπληκτικότερος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προσπάθησε να ευνοήσει τους δικούς του με τα σκόιλ ελικικού, αλλά, μόλις τον πήραν χαμπάρι, τα απέσυρε προς μεγάλη θλίψη των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, που είχαν ξεπεράσει εαυτούς βάζοντας φωτιά στα πληκτρολόγια. Αυτή την εβδομάδα παραδέχθηκε ότι οι εργαζόμενοι θα πάνε στον Καιάδα γιατί οι εργοδότες πρέπει να είναι ελεύθεροι να πληρώνουν όσο θέλουν και να απολύουν όποιον θέλουν.

Ο καταπληκτικότερος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μοίρασε σε εταιρεία μάρκετινγκ για την καμπάνια τουρισμού του ΕΟΤ, 32 εκατ. με απευθείας ανάθεση. Η εταιρεία ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου στελέχους του ΣΕΤΕ.

Ο καταπληκτικότερος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κλείνει στα μουλωχτά ΜΕΘ για παιδιά και κλινικές σε δημόσια νοσοκομεία. Πρώτη του δουλειά, θυμάστε, ήταν να βολέψει ένα προς ένα τα ρουσφέτια Μητσοτάκη στις διάφορες διοικήσεις τους.

Ο καταπληκτικότερος υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει μόνος του ότι όλα βαίνουν καλώς στην αγορά. Για την αναιμική κίνηση του φταίει ο καιρός και όχι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρήμα να ξοδέψουν.

Ο καταπληκτικότερος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης αποφάσισε εκ των προτέρων πόσο θα του κοστίσουν οι απομαγνητοφωνήσεις των ομιλιών και των συνεντεύξεών του: 24.800 ευρώ απευθείας ανάθεση όταν για την Αχτσιόγλου ήταν 1.430 ευρώ.

Ο καταπληκτικότερος υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκης, αφού απείλησε τους κατοίκους των νησιών ότι αν δεν δεχθούν τις ανεμογεννήτριες, θα πάνε στα κεριά, είπε ότι οι λογαριασμοί ΔΕΗ δεν είναι καθόλου φουσκωμένοι!

Ο καταπληκτικότερος υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής θα μας κάνει να πούμε το νερό νεράκι βγάζοντας την ΕΥΔΑΠ στο σφυρί, ξεκινώντας από τις υποδομές ύδρευσης της Αττικής.

Μετά απ’ όλα αυτά, ο καταπληκτικότερος πρωθυπουργός, μόλις έμαθε για τα 32 δισ. βοήθεια της Ε.Ε. στην Ελλάδα που θα έρθουν το 2021, έσπευσε να στήσει ομάδα «σοφών» για τη διαχείρισή τους. Για να κρατάνε... την τάξη. Όσο να ’ναι, εικόνες βουταρίας δεν είναι κολακευτικές για τους «άριστους» αστούς.

Ο αντ’ αυτού Γ. Γεραπετρίτης, απαντώντας σε ερώτηση αν μαζί με τα λεφτά έρχονται και Μνημόνια, δεν διέψευσε, αλλά «εκτίμησε» ότι δεν θα έχουμε δεσμεύσεις. Από πού το εκτιμά και πού το βασίζει αυτό δεν είπε. Το κράτησε μυστικό να μην το μάθουν οι υπόλοιποι...

Κατερίνα Μπρέγιαννη
Πηγή: avgi.gr