Πως ορίζεται η διαπλοκή σήμερα;...

Ποια είναι η διαπλοκή σήμερα; Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως είναι “πιο αδύναμη, αλλά και πιο άγρια”, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.
Τι ορίζουμε σήμερα ως διαπλοκή. Ο...


όρος καθιερώθηκε στην πολιτική σκηνή το 1993 από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λίγες μέρες πριν από την πτώση της κυβέρνησής του. Μιλούσε για την ισχύ που αντλούν οι επιχειρηματίες από τα ΜΜΕ που κατέχουν για να διεκδικούν δουλειές από το δημόσιο. Για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο εφευρέθηκε ο όρος του “βασικού μετόχου” και τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ο αντίστοιχος νόμος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που κατέπεσε στην αναμέτρηση με τους εγχώριους εργολάβους, στην αρένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αδειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, το διάστημα 2016-2019 έμεινε μισή δεν έλυσε το πρόβλημα της ισχύος από τη στιγμή που οι συναρμόδιες Αρχές έχουν φτάσει στο σημείο να αρνούνται έως και τον συμβατικό σχετικό έλεγχο που προβλέπεται από το νόμο.

Οπότε ποια είναι η διαπλοκή των συμφερόντων και πως ορίζεται. Με όρους πολιτικής ισχύος; Με το καθεστώς του αθέμιτου ανταγωνισμού; Και θέλουν στα αλήθεια να ασχοληθούν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση;



 mediagr.org