Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

Η Ράικου ψευδομαρτύρησε στην Προανακριτική...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Να σταλούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου...

Για ψευδομαρτυρία κατηγορούν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την Ελένη Ράικου, με φόντο τη δήλωσή της ενώπιον της...

Προανακριτικής ότι επί ημερών της στην Εισαγγελία Διαφθοράς το FBI δεν είχε προσκομίσει κανένα στοιχείο για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων. Ωστόσο, έγγραφο από το Δεκέμβριο του 2016 διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ελ. Ράικου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα αξιοπιστίας της βασικής μάρτυρος της «σκευωρίας Novartis», Ελ. Ραικου. Συγκεκριμένα, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν:

«Στην ένορκη κατάθεσή της ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε ότι ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας της δεν ανέφεραν οι Δικαστικές, Εισαγγελικές και ερευνητικές Αρχές των ΗΠΑ κάτι για δωροδοκία "κυβερνητικών αξιωματούχων " στην Ελλάδα από τη Novartis.

Όμως, στο από 29/12/ 2016 υπ αριθμό φακελου- ΝΚ-20573205.15 έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης , το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών ρητά και αναμφισβήτητα αναφέρει προς την κ. Ραικου, προς την οποία απευθύνεται ότι:

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες βρισκόταν σε εξαιρετική θέση εκ της οποίας είχαν πρόσβαση και γνώση του αποδεικτικού υλικού αναφορικά με δωροδοκίες, που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis σε αξιωματούχους στην Ελλάδα και αναφέρονται κατηγορίες αποδεικτικών εγγράφων τα οποία σχετίζονται με δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων με αντάλλαγμα τη συνταγογράφηση προϊόντων της Novartis, καταστάσεις περιέχουσες ονοματεπώνυμα, ποσά και ημερομηνίες καταβολών σε συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και καταστάσεις εμφαίνουσες αυξημένες καταβολές σε εταιρείες ΜΜΕ που χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος επί σκοπώ δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων...»

Οι ίδιες πηγές κρίνουν ως πρόδηλη την αναληθή κατάθεση της κ. Ραικου στην Προανακριτική και γι΄ αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε αποστολή και των πρακτικών και του εγγράφου των ΗΠΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση πιθανών ευθυνών της κ. Ράικου...

documentonews.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.