Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Ποιος στηρίζει τη Μενδώνη και αψηφά νόμους, Δικαιοσύνη και πρωθυπουργό;...

Η τοποθέτηση από την πλευρά της Λίνας Μενδώνη στη θέση προϊσταμένου διεύθυνσης της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πρόσωπο το οποίο έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη αναφορικά με την σκανδαλώδη υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού ήταν μία...


ακόμη κίνηση της Μενδώνη που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις.

Δεν ήταν η πρώτη αλλά σίγουρα ούτε και η τελευταία φορά που η Λίνα Μενδώνη συγκεντρώνει πάνω της αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά όμως το παρατράβηξε.

Η υπουργός Πολιτισμού δείχνει να αδιαφορεί τόσο για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όσο και για τα νομοσχέδια που ψηφίζουν συνάδελφοι της υπουργοί και καρπώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαφώς και υπάρχει πάντοτε το τεκμήριο της αθωότητας για κάποιον που του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ωστόσο υπάρχει πάντοτε και το ρεαλιστικό στοιχείο ότι είναι εμπλεκόμενος με τη Δικαιοσύνη. Επομένως μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση κάθε υπουργός οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα των ερευνών της Δικαιοσύνης.

Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και συναδέλφους της υπουργούς, μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Λίνα Μενδώνη ακυρώνει στην πράξη το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί διαφάνειας στο κράτος και «αλλαγής». Πώς να πιστέψουν οι πολίτες ότι πράγματι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το κράτος όταν βλέπουν έναν υπουργό της κυβέρνησης να διορίζει έναν υπόδικο δημόσιο υπάλληλο σε μία νευραλγική θέση υπουργείου; Και όταν μόλις λίγους μήνες πριν η Λίνα Μενδώνη έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τις οδηγίες του συναδέλφου της υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη για τους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων;

Εδώ βέβαια τίθεται και ένα ακόμη ερώτημα. Ποιος τελικά είναι αυτός που στηρίζει τη Λίνα Μενδώνη ώστε να αψηφά νόμους, Δικαιοσύνη και πρωθυπουργό; Εκτός και αν στην περίπτωση του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη, ισχύει ότι και με άλλα νομοσχέδια κυβερνήσεων στη χώρα μας. Ψηφίζονται απλά για να τα παρακάμπτουν οι ίδιοι οι υπουργοί που τα ψηφίζουν.

Βαγγέλης Τριάντης

documentonews.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.