Με 4.000 στρατιώτες ενισχύει η Άγκυρα τα κατεχόμενα...

Ενισχύει η Άγκυρα τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, αποστέλλοντας εν μέσω πανδημίας 4.000 πάνοπλους στρατιώτες. Έτσι κλιμακώνονται οι φόβοι στα κατεχόμενα από την ανεξέλεγκτη έλευση Tούρκων στρατιωτών εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού ενώ ανησυχία προκαλείται και στις...ελεύθερες περιοχές εξαιτίας της διάνοιξης των οδοφραγμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberci, o Ερκούτ Σαχάλι που αποτελεί στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP)...
, δήλωσε πριν από μερικές μέρες ότι στη χώρα θα μεταφερθούν τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες από την Τουρκία ενώ παρέθεσε αναλυτικά τον αριθμό που φτάνουν καθημερινά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σαχάλι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την κατοχική κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνει ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο για την αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας της Τουρκίας, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενόχληση του κοινού από την έλευση Τούρκων στρατιωτών

Η δήλωση Ερκούτ Σαχαλι αναφέρει τα εξής:

24/6/2020 Τετάρτη 1000 άτομα

26/6/2020 Παρασκευή 1000 άτομα

28/6/2020 Κυριακή 1000 άτομα

30 άτομα την 30/6/2020 Τρίτη

Σύνολο: 4000 άτομα

Οι παραπάνω λεπτομέρειες είναι ο συνολικός αριθμός στρατιωτών που εισήλθαν και θα εισέλθουν στα κατεχόμενα μέσα σε μια εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα κατά παράβαση των αποφάσεων του αμερικανικού Κογκρέσου διατηρεί στην κατεχόμενη Κύπρο αμερικανικής κατασκευής και προέλευσης οπλισμό, όπως άρματα μάχης, πυροβόλα, πολλαπλούς εκτοξευτήρες, πυραύλους κτλ. Το αμερικανικό Κογκρέσο απαγορεύει τη μεταφορά στην Κύπρο οπλισμού αμερικανικής κατασκευής.