Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020

34.000 ευρώ “ξηλώθηκε” ο Δήμος Θήρας για τη φιέστα του Κυριάκου: 5.000 ευρώ για διαμονή, 3.500 ευρώ για γεύμα σε επισήμους, 2.000 σε κρασιά, 500 ευρώ για αναμνηστικά δώρα!

Μπορεί οι εργαζόμενοι με αναστολή, αφού πέρασαν ένα τρίμηνο με το 800άρι να περιμένουν εδώ και 10 μέρες την καταβολη των 534 ευρώ που θα γίνει μάλλον “από Δευτέρα” και να μην γνωρίζουν φυσικά αν μετά τη λήξη της αναστολής θα έχουν δουλειά (για να αναφερθουμε μόνο σε μία εξόφθαλμη περίπτωση οικονομικής δυσκολίας αλλά και εμπαιγμού από την κυβέρνηση), φαίνεται όμως ότι όταν πρόκειται για τις “φιέστες”...
που διοργανώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κηρύξει την έναρξη του τουρισμού με photo op που λέμε και στην Αμερική στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, “λεφτά υπάρχουν”.
Συγκεκριμένα, όπως δείχνει το έγγραφο από την Διαύγεια με ΑΔΑ: Ψ7ΑΘΩΡΝ-ΦΥ2, ο Δήμος Θήρας με απόφαση του Αντιδημάρχου στις 10 Ιουνίου ενέκρινε τις δαπάνες και τη διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους 34.000 ευρώ για την «Διοργάνωση εκδήλωσης προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στη Σαντορίνη το Σάββατο 13-06-2020″.
Στο έγγραφο αναφέρονται αναλυτικά οι σχετικές δαπάνες που ανέρχονται σε
– 15.000 ευρώ για την εκδήλωση “τύπωση προσκλήσεων και αποστολή τους, τη διοργάνωση της εκδήλωσης υποδοχής, τη διοργάνωση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με φορείς του νησιού, την οργάνωση συνέντευξης τύπου με ΜΜΕ Ελλάδας και εξωτερικού, κ.ά.”
– 2.000 ευρώ “για την παράθεση μπουφέ με την προμήθεια γλυκών και αναψυκτικών(γλυκά, ξηροί καρποί, αναψυκτικά, ποτά)”
– 3.500 ευρώ για “δαπάνη για την παράθεση γεύματος στους επισήμους μετά το πέρας της εκδήλωσης”
– 2.000 ευρώ για “δαπάνη αγοράς κρασιών για τους επισήμους”
– 1.500 ευρώ για “δαπάνη ενοικίασης αυτοκινήτων για τη συνοδεία του Πρωθυπουργού, των Υπουργών και της Κυβερνητικής αποστολής”
– 5.000 ευρώ για “δαπάνη κάλυψης εξόδων διαμονής”
– 5.000 ευρώ για “δαπάνη αγοράς αναμνηστικών δώρων που θα προσφερθούν στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης”


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.