«Πόλεμος» στις ΗΠΑ: Ακόμα 3 νεκροί από αστυνομικούς

0
Σύμφωνα με το CNN το τελευταίο αιματηρό περιστατικό έγινε στην Αϊόβα και συγκεκριμένα στο Ντάβενπορτ.

Κατά την διάρκεια περιπολίας οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα από διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία.


Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Paul Sikorski ανέφερε ότι τρεις αστυνομικοί έκαναν περιπολία στην πόλη όταν τους περικύκλωσαν διαδηλωτές και άρχισαν να τους πυροβολούν. Ο Sikorski είπε ότι διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε.

Συνολικά σε διάφορα περιστατικά σε όλη την πόλη έγιναν αιματηρές συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών και συνολικά 4 πολίτες πυροβολήθηκαν και δυο από αυτούς πέθαναν.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ Mike Mateson είπε ότι τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ζήτησε από τον κυβερνήτη να ενεργοποιηθεί η Εθνική Φρουρά.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός από σφαίρες αστυνομικών φέρεται να έπεσε ένας άνδρας στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κεντάκι.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες έξω από ένα σούπερ μάρκετ, στην προσπάθεια της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς να σπάσουν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών.

Μάλιστα, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Λούιβιλ, Στιβ Κόνραντ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ήταν αυτοί που πρώτοι δέχτηκαν πυροβολισμούς και αναγκάστηκαν να απαντήσουν, με τα πυρά να τραυματίζουν θανάσιμα τον εν λόγω διαδηλωτή.

Μέχρι σήμερα έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, πάνω από 4.000 έχουν συλληφθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, κάποιοι από πλαστικές σφαίρες με τις οποίες πυροβολούν οι αστυνομικοί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)