«Ύποπτα» διπλώματα για 150 πιλότους...

0
Τρομερές αποκαλύψεις για την επαγγελματική επάρκεια των πιλότων της Pakistan International Airlines έρχονται στο φως, μετά την προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια της συντριβής αεροσκάφους στο Καράτσι, τον περασμένο μήνα.

Η...

κρατική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, πως θα θέσει σε διαθεσιμότητα 150 από τους πιλότους της, καθώς κατηγορούνται ότι έλαβαν τις άδειες εξάσκησης επαγγέλματος βάζοντας άλλους να δώσουν εξετάσεις στο όνομά τους.

Ο Αμπντουλάχ Χαν, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των 150 πιλότων και ότι η απόφαση ελήφθη μετά την έρευνα για την τραγωδία στο Καράτσι.


«Θα διασφαλίσουμε πως οι μη κατάλληλοι πιλότοι δεν θα πετάξουν ξανά αεροπλάνο», τόνισε στο Associated Press ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Χθες, ο υπουργός Αεροπορίας του Πακιστάν, Σαρβάρ Χαν, είπε πως από τους 850 ενεργούς πιλότους στη χώρα οι 262 έχουν «μαϊμού» άδειες.

 
Σύμφωνα με την προκαρκτική έρευνα για την αεροπορική τραγωδία στο Καράτσι, στις 22 Μαΐου, όταν αεροσκάφος της PIA συνετρίβη πάνω σε σπίτια οδηγώντας στον θάνατο 97 ανθρώπους, πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε ο υπουργός Αεροπορίας, το ένα «μαύρο κουτί» έδειξε ότι οι πιλότοι του αεροσκάφους αφαιρέθηκαν καθώς συζητούσαν για τον κορονοϊό. Ο ίδιος έκανε λόγο «αμέλεια» των πιλότων, οι οποίοι είχαν «υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», και των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας.

«Υπήρξε αμέλεια και από τις δύο πλευρές», δήλωσε στο κοινοβούλιο. «Ο πιλότος αγνόησε τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι από την πλευρά τους δεν ανέφεραν τη ζημιά» που η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα προσγείωσης είχε προκαλέσει στο αεροσκάφος, εξήγησε ο υπουργός.

Η PIA διαθέτει έναν στόλο από 31 αεροσκάφη που εκτελούν εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)