Ο Ολυμπιονίκης που εργάζεται στην Uber Eats...

0
Ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας Ryo Miyake παραδίδει φαγητό για την Uber Eats στο Τόκιο, προκειμένου να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση μέχρι του Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την αναβολή τους λόγω της πανδημίας 
Κίνητρό του και...κάποια έξτρα χρήματα, όπως λέει στο Reuters, καθώς στη χώρα έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Τον Μάρτιο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση έλαβαν την άνευ προηγουμένου απόφαση να καθυστερήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ξεκινούσαν τον Ιούλιο, για ένα χρόνο λόγω της εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Κάπως έτσι τα σχέδια των αθλητών ανατράπηκαν. Και του αργυρού Ολυμπιονίκη στην ξιφασκία (Men's foil) το 2012 στο Λονδίνο, Rye Miyake.

Ο Miyake είχε μία σειρά από χορηγούς, αλλά με όλα τα αθλητικά events να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο, ένιωσε ότι δεν μπορούσε να δεχτεί τα χρήματα αυτά.

«Δεν είναι ακόμη σαφές πώς και σε ποια κατάσταση θα μπορέσω ξανά να γίνω Ολυμπιονίκης», δήλωσε ο Miyake στο Reuters.

«Νόμιζα ότι ήταν λίγο ανάρμοστο να λάβω υποστήριξη όταν επικρατεί μία τέτοια κατάσταση, γι 'αυτό είπα στους χορηγούς να κρατήσουν (τη χορηγία) προς το παρόν».

Χωρίς πρόσβαση σε γυμναστήριο λόγω του κορωνοϊού, ο Miyake είπε ότι αναζητούσε έναν τρόπο να κερδίσει χρήματα και να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση, ταυτόχρονα.

Η παράδοση φαγητού για την Uber Eats με το ποδήλατό ήταν η επιλογή του. Όπως λέει ο ίδιος απολαμβάνει την ευελιξία που παρέχει η εφαρμογή, καθώς μπορεί παράλληλα να ασκείται και να εργάζεται.

Κερδίζει μόνο 2.000 γιεν (18,60 δολ.) την ημέρα εργαζόμενος για την Uber Eats, αλλά ο Miyake είπε ότι με την αποταμίευση που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αυτό σημαίνει ότι έχει αρκετά χρήματα για να επιβιώσει χωρίς χορηγία.

«Τώρα τραβάω από τις αποταμιεύσεις μου για τα προς το ζην, οπότε πρέπει να κερδίσω χρήματα μόνος μου», δήλωσε ο Miyake, ο οποίος παραδίδει φαγητό  τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Σκέφτηκα επίσης ότι κάνοντας την παράδοση του Uber Eats, αυτό μπορεί να αποτρέψει την αποδυνάμωση της φυσικής μου δύναμης».





Καθώς η ζήτηση για παράδοση τροφίμων αυξάνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν υπάρχει έλλειψη εργασίας ενώ την ίδια ώρα, υπάρχει ελάχιστη επαφή με άλλους ανθρώπους. Αυτό χάρη στην πολιτική της Uber Eats να αφήνει ο εργαζόμενος το φαγητό έξω από τις πόρτες των πελατών.

 «Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι χαμηλός. Παρόλο που μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι έρχεται σε επαφή με αρκετά άτομα επειδή παραδίδει αγαθά, όπως συνιστά η εφαρμογή, η αλήθεια είναι ότι απλά βάζεις το φαγητό μπροστά από τις πόρτες των ανθρώπων και έτσι δεν υπάρχει επαφή.

 Η μόνη φορά που έχω επαφή είναι όταν παίρνω φαγητό από το προσωπικό του εστιατορίου» είπε ο Ολυμπιονίκης. Ο Miyake, ο οποίος ήταν σε διαδικασία προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν αναβλήθηκαν, δεν ξέρει πότε θα μπορέσει θα ξαναπροπονηθεί με τους συνεργάτες τους.  

«Η ξιφασκία είναι ένα άθλημα που δεν ταιριάζει με την τρέχουσα κατάσταση, επειδή δεν μπορούμε να εξασκηθούμε χωρίς να συγκεντρωθούν αρκετοί άνθρωποι», είπε. 

«Αυτό είναι πραγματικά λυπηρό.» «Θέλω να ξαναρχίσω την προπόνηση αλλά με συνθήκες όπου ο καθένας θα μπορεί να προπονηθεί ελεύθερα και χωρίς καμία ανησυχία». 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)