Το Twitter «έκρυψε» ανάρτηση του Τραμπ για τη Μινεάπολη...

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή ενός αμφιλεγόμενου εκτελεστικού διατάγματος για τα social media από τον Ντόναλντ Τραμπ, το Twitter απέκρυψε μία ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου που παραβίαζε τους κανόνες.    «Δεν...
μπορώ να κάτσω και απλά να κοιτώ να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε μία σπουδαία αμερικανική πόλη, την Μινεάπολη. Απόλυτη έλλειψη ηγεσίας....

Είτε ο πολύ αδύναμος, ριζοσπάστης αριστερός δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι, θα συγκεντρωθεί και θα ελέγξει την πόλη, είτε εγώ θα στείλω την Εθνοφρουρά και θα κάνω σωστά τη δουλειά», έγραψε σε ένα Tweet ο Τραμπ, συνεχίζοντας το μήνυμά του σε ένα δεύτερο Tweet που απέκρυψε η πλατφόρμα.   
Στην επίμαχη ανάρτηση, ο Τραμπ διεμήνυε πως θα δοθούν εντολές για χρήση ένοπλης βίας: «Αυτοί οι ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΑΛΗΤΕΣ εξευτελίζουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβεί αυτό. Μόλις μίλησα στον κυβερνήτη Τιμ Γουάλτς και του είπα πως ο Στρατός είναι μαζί του μέχρι το τέλος. Οποιαδήποτε δυσκολία και θα αναλάβουμε τον έλεγχο αλλά, όταν θα αρχίσουν οι λεηλασίες, θα αρχίσουν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!».   
 Το Twitter «κάλυψε» το tweet με μια προειδοποίηση που ενημέρωνε τους χρήστες ότι: «Αυτό το Tweet παραβίασε τους Κανόνες του Twitter σχετικά με τον εγκωμιασμό πράξεων βίας». Ωστόσο, το Twitter έκρινε ότι το Tweet μπορεί να παραμείνει προσβάσιμο «για λόγους δημόσιου συμφέροντος». Για τον λόγο αυτό, όποιος επιθυμεί μπορεί ακόμα να διαβάσει το επίμαχο Tweet πατώντας «Προβολή».   





Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελιξίας που απολαμβάνουν στη γενική εποπτεία του περιεχομένου τους. «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους», δήλωσε ο Τραμπ, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με το Twitter.   
Πριν λίγες ημέρες, η πλατφόρμα είχε προσθέσει ειδική σήμανση σε ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατεινόταν πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».   
Η ειδοποίηση, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, καλούσε τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγούσε σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του Twitter έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντέκρουαν τον προεδρικό ισχυρισμό.   
Χθες, ο Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι ενήργησε υπό την επιρροή «άποψης» και ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια «ουδέτερη πλατφόρμα». «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών εναντίον των «παραπλανητικών επιχειρηματικών πρακτικών» από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.   
Την ίδια ώρα, χάος επικρατεί στη Μινεάπολη μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του, με επεισόδια να έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την πόλη.   
Ο θάνατος του έχει πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου προκειμένου να κρατά το πλήθος μακριά, ενώ στην πόλη έχουν ξεσπάσει δεκάδες εστίες φωτιάς   
Χθες το βράδυ, η Εθνική Φρουρά ανακοίνωσε στο Twitter ότι στρατεύματα της έχουν ενεργοποιηθεί, καθώς συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο St. Paul και τη Μινεάπολις. 
lifo.gr