Ryanair: πάλι στον αέρα... με μάσκες...

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα επιστρέψει σταδιακά στις προγραμματισμένες πτήσεις της από την 1η Ιουλίου, αλλά οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες και να ζητούν...

άδεια από το πλήρωμα για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα!

Η Ιρλανδική εταιρεία, θα κάνει επανεκκίνηση αυξάνοντας καθημερινά τις πτήσεις της από 30 που είναι σήμερα σε 1.000 , αναφέρεται στην ανακοίνωση, πράγμα που θα της επιτρέψει να καλύψει το 90% του δικτύου της όπως ήταν προ κρίσης.

Πριν μερικές ημέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αεροπορικής χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, Μάικλ Ο'Λίρι, είχε δηλώσει ότι το πιθανότερο είναι η εταιρεία να ξεκινήσει με ένα 40% των πτήσεων τον Ιούλιο και να φθάσει το 50% τον Αύγουστο, αλλά με τις μισές θέσεις πιθανότατα άδειες λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Στο πλαίσιο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν λόγω του Covid-19, η Ryanair θα απαιτεί από όλους τους επιβάτες να συμπληρώνουν έγγραφο όπου θα αναφέρουν το διάστημα του ταξιδιού τους και πού θα μείνουν, πληροφορίες που θα μεταβιβάζονται στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να παρακαλουθούν τα μέτρα της καραντίνας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα απολυμαίνει όλα τα αεροσκάφη της κάθε βράδυ, θα απαγορεύει πωλήσεις με μετρητά στο αεροσκάφος και θα ενθαρρύνει τους επιβάτες να θερμομετρούνται πριν επιβιβαστούν. Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι ουρές στις τουαλέτες του αεροσκάφους απαγορεύονται, αν και θα υπάρχει πρόσβαση σε μεμονωμένους επιβάτες μετά από άδεια».