Πώς «θάφτηκε» η έρευνα για τις offshore τριών υπουργών της ΝΔ...

Οι αποκαλύψεις της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Novartis και τους «γαλάζιους» ισχυρισμούς για παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έφεραν στην επιφάνεια...



πολύ σοβαρές περιπτώσεις συσκότισης σε σημαντικές υποθέσεις που εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα, και μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία.

Η υπόθεση με τις δικογραφίες που αφορούσαν off shore εταιρίες για τρεις πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να αποδεικνύουν τόσο την αυτονομία των εισαγγελικών λειτουργών την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση αγνοούσε την υπόθεση, όσο όμως και τον καταλυτικό τους ρόλο στη, συγκάλυψη, ουσιαστικά της υπόθεσης.

Είχαν παραγραφεί όταν έφτασαν στη Βουλή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις καταγγελίες , ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, είχε κρατήσει στο συρτάρι του τις τρεις δικογραφίες για υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή από το 2014 ενώ την ύπαρξή γνώριζε, το ίδιο διάστημα, και η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου καθώς ήταν αυτή που την είχε χρεώσει στην Οικονομική Εισαγγελία.

Τελικά, το 2017 μόνο αφότου ο Αθανασίου αντικαθίσταται από τον Γαληνό Μπρη (ως τότε αναπληρωτή του) εντοπίζεται η σχετική υπόθεση και, τότε, η Ελένη Ράικου ζητά και πάλι τη δικογραφία για να τη συσχετίσει, παρότι η ίδια την είχε διαβιβάσει. Τελικά όταν η υπόθεση φτάνει στη Βουλή το 2017, οι υποθέσεις έχουν πλέον παραγραφεί.

Αντίστοιχη αβλεψία φαίνεται ότι επέδειξε ο Π. Αθανασίου και στην υπόθεση των Panama Papers αφού καταγγέλεται ότι αγνόησε συνάντηση με ξένους εισαγγελείς στη Χάγη, όπου θα του παρείχαν στοιχεία για την εμπλοκή Ελλήνων με την περιβόητη υπόθεση των φορολογικών παραδείσων και ισχυρίζεται ψευδώς στην υπηρεσία του ότι έχει πάει.

Ως γνωστό από τα panama papers αποκαλύφθηκε η δράση πολλών επιχειρηματιών που φέρεται ότι ήταν κοντά στη ΝΔ και ενεπλάκησαν σε διάφορες υποθέσεις όπως οι Παπασταύρου και Μιωνή. Οι χειρισμοί του Αθανασίου σε αυτές τις υποθέσεις, ήταν και η αιτία που δεν προήχθη, όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η Ξένη Δημητρίου...

Πηγή: tvxs.gr