Δημητρίου: «Ο κ. Αγγελής είχε εμμονή με τη Novartis»...

0
Αποκαλυπτική, για ακόμα μια φορά, ήταν σήμερα η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στη νέα της κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis.

Σε...

προηγούμενη κατάθεσή της, η κυρια Δημητρίου αποδόμησε το κατηγορητήριο κατά Παπαγγελόπουλου, καθιστώντας έωλες τις καταθέσεις των εισαγγελέων Ελένης Ράικου και Ιωάννη Αγγελή κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, με σαφείς αιχμές για την αξιοπιστία των ισχυρισμών τους και σοβαρά ερωτήματα για προσωπικά κίνητρα.

Συνεχίζοντας σήμερα η  Ξενη Δημητρίου, αναφέρθηκε στη συνάντηση της Βιένης το 2019 και στο σχετικό διάλογο που είχε με τον κ. Αγγελή, ο οποίος, χωρίς αποδείξεις, κατηγορούσε τον κ. Παπαγγελόπουλο.


«Ο Αγγελής μου είπε ότι πίσω από το δημοσίευμα της Δημοκρατίας, το Ιανουάριο του 2019 για τη συνάντηση της Βιένης, βρίσκεται ο Παπαγγελοπουλος. Του είπα: "Παιδί μου, για ό,τι λες, αποδείξεις έχεις;" Μου είπε πως "όχι" και για τον λόγο αυτό δεν το συμπεριέλαβε και στις αναφορές του», φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική η κ. Δημητρίου.

«Δεν ενδιαφέρθηκε για παραδικαστικό και Energa»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημείωσε πως ο κ. Αγγελής είχε εμμονή με το σκάνδαλο Novartis, ενώ δεν ενδιαφερόταν για άλλες σοβαρές υποθέσεις όπως το παραδικαστικό κύκλωμα και η υπόθεση Energa.

Όπως δήλωσε η κ. Δημητρίου «Ο κ. Αγγελής είχε μια εμμονή με τη Novartis. Κάτι που το έβλεπα ως υπερβολή. Είχε και άλλες υποθέσεις. Για παράδειγμα το παραδικαστικό. Έπειτα από δική μου πίεση έγιναν κατ' οίκον έρευνες. Υπήρχε ένα υλικό που "μιλουσε" και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Του το είπα: "Πρέπει να προχωρήσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Αν δεν είναι καθαροί αυτοί, τότε αλίμονο μας. Οι άνθρωποι αυτοί δικάζουν, παίρνουν αμοιβές". Ο κ. Αγγελής δεν ενδιαφέρθηκε. Όπως και για την υπόθεση Φλώρου».

Επίσης, σε ερώτηση που της έγινε για τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και κατηγορούμενο πλέον, στην υπόθεση της Novartis, Νίκο Μανιαδάκη, η κ. Δημητρίου φέρεται να σημείωσε ότι σχετική καταγγελία λίμναζε για πολλούς μήνες στο γραφείο της κ. Ράικου: «Από 20 Φεβρουαρίου του 2015 είχε φτάσει ανώνυμη καταγγελία για τον Μανιαδάκη. Η πρώτη παραγγελία της κ. Ράικου προς τον οικονομικό εισαγγελέα πάει το Νοέμβριο του 2015. Από Φεβρουάριο έως Νοέμβριο του 2016 λιμνάζει μια τόσο σοβαρή καταγγελία στο γραφείο της Ράικου», δήλωσε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)