Κεραυνοί Τσίπρα στην Βουλή για το σκάνδαλο Novartis: “Ο πιο δειλός και χυδαίος ρεβανσισμός στην ιστορία”

Ως τον πιο δειλό και χυδαίο ρεβανσισμό στην ιστορία χαρακτήρισε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στο σκάνδαλο Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ταυτοχρόνως για το «μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής επιτροπής από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...
εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, στηλιτεύοντας την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μάλιστα προέβλεψε πως «μετά από όσα έχουν αποκαλυφθεί στην επιτροπή, δεν τον βλέπω να εμφανίζεται ξανά και να μιλάει για το θέμα στη Βουλή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίοτευσης τόνισε πως ο πρωθυπουργός είναι «εγκλωβισμένος ανάμεσα στην παράδοση που έχει η παράταξή του να καταφεύγει στο ρεβανσισμό των ειδικών δικαστηρίων και στην παράδοση που έχει η οικογένειά του απέναντι στον κ. Σαμαρά».

«Του είναι δύσκολο να έρχεται και να δηλώνει πολιτική υποταγή στους σχεδιασμούς της ακραίας συνιστώσας του κόμματός του», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, έκανε λόγω για προειλλημένη απόφαση για παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο τονίζοντας πως ούτε σε αυτή την περίπτωση θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμα: «Δεν προκύπτει κατηγορία και καμία αιτία παραπομπής σε ότι αφορά τον πυρήνα της επιχείρησης του αντιπερισπασμού. Δηλαδή τη μετατροπή του σκανδάλου σε σκευωρία. Και επειδή όταν η πραγματικότητα και η αλήθεια, δεν σας βοηθά, τόσο το χειρότερο για τη πραγματικότητα και την αλήθεια. Αποφασίσατε να μη κολλήσετε σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες. Αφού βρήκατε τον κατηγορούμενο, δε θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου. Θα το κατασκευάσετε. Και αυτό κάνετε σήμερα».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας άφησε βαριές αιχμές κατά του Άκη Σκέρτσου! Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο σχόλιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, για το σχόλιο του για την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για την άγρια δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Από το βήμα της  Βουλής στην συζήτηση επί της πρότασης 30 βουλευτών της Ν.Δ. να επεκταθεί το κατηγορητήριο εναντίον του Δημ. Παπαγγελόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ταυτοχρόνως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει αύριο από την ψηφοφορία.