Η «μεταγραφή» της Άννας Διαμαντοπούλου στην Coca Cola...

0
Nομάρχης, βουλευτής, υπουργός, Επίτροπος στην Κομισιόν, επικεφαλής του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Η Άννα Διαμαντοπούλου τα είχε κάνει όλα στη δημόσια ζωή, πριν καταφύγει στην Coca Cola HBC. Οπως...

ανακοίνωσε η εταιρεία, σύντομα θα γίνει μέλος του ΔΣ, όπως επίσης της Επιτροπής Αμοιβών.

Η κυρία Διαμαντοπούλου ήταν μέχρι τώρα εξαιρετικά ανήσυχη πολιτικά. Την βλέπαμε κάθε τόσο να υπερασπίζεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν και μετά τις εκλογές, το όνομά της «έπαιζε» για υπουργοποίηση αλλά, τελικά, την «έφαγε», σύμφωνα με το θρύλο, το καραμανλικό «βέτο» στα «ορφανά του Σημίτη».
Ο Κ. Μητσοτάκης την παρηγόρησε, τακτοποιώντας δικούς της ανθρώπους στο υπουργείο Παιδείας και σε διάφορες επιτροπές, αλλά επίσης τον διευθυντή του «Δικτύου», Γιάννη Μαστρογεωργίου, ως Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα την περιελάμβανε, οπότε ο δρόμος για τον ιδιωτικό τομέα ήταν πια ορθάνοιχτος.


Δεν είναι η πρώτη από τους «εκσυγχρονιστές» που αξιοποίησαν τα «κονέ» τους με την επιχειρηματική ελίτ. Εμβληματικό παράδειγμα είναι ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης που είναι πρόεδρος της Lamda, ασχολείται με το Ελληνικό και τα συμφέροντα Λάτση αλλά αρθρογραφεί τακτικά ως ομότιμος πανεπιστημιακός καθηγητής χωρίς να αναφέρει την «βιοποριστική» του ιδιότητα.


Η νέα δουλειά της Αννας Διαμαντοπούλου δείχνει πρώτα απ’ όλα ότι η πολιτική μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις την κατάλληλη στιγμή. Εχει συμβεί με πολλούς πολιτικούς στο εξωτερικό και δεν υπάρχουν πια ταμπού. Όμως το πολιτικά ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μεγάλη αντίσταση στο εσωτερικό της ΝΔ για την φιλοξενία στην κυβέρνηση «ΠΑΣΟΚων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βγει τα μαχαίρια και για τον Γιώργο Φλωρίδη που ακούστηκε ως επόμενος υφυπουργός Αθλητισμού και για τον Γιάννη Μανιάτη που φλερτάρει με τη θέση του υφυπουργού Ενέργειας. Για την Αντζελα Γκερέκου δεν ακούγονται και πολλά επειδή είναι ήδη τοποθετημένη στον ΕΟΤ, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις ακόμη και για τον Ηλία Μόσιαλο, που συνεργάζεται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον μέσω κορονοϊού.

Είναι πολλοί οι βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την ευκαιρία τους, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Δεν έχουν υπομονή γιατί βλέπουν τα σύννεφα να πυκνώνουν στον οικονομικό ορίζοντα. Και δεν θέλουν να μοιραστούν την πίτα της εξουσίας με «μουσαφίρηδες». Κάποιοι,  πχ, θυμήθηκαν με αφορμή την γκάφα Σκέρτσου (υπόθεση Τοπαλούδη) ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ξεκίνησε ως συνεργάτης του Μ. Χρυσοχοίδη. ΠΑΣΟΚος δηλαδή...

 Θοδωρής Καραγιαννίδης

tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)