Σόου Αμβρόσιου με αφορισμό Μητσοτάκη, Κεραμέως...

Το είπε και το έκανε. Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, προχώρησε στις απειλές που είχε διατυπώσει προ ημερών και διάβασε μέσα στην εκκλησία, «μεγάλο αφορισμό» για τον πρωθυπουργό, την υπουργό Παιδείας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Ο...

Αμβρόσιος είχε απειλήσει με κείμενο πριν από λίγες ημέρες στο προσωπικό του ιστολόγιο με αφορμή δήλωση της υπουργού σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του κορονοϊού.

Είχε, μάλιστα, τότε αναφερθεί σε έναν fake διάλογο (ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά), τον οποίο δεν διστάζει να υιοθετήσει ως αληθινό, καθώς -όπως σημειώνει- μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευσθεί!


Έτσι σήμερα, από τον μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, μπροστά την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, ο Αμβρόσιος έκανε ένα ακόμη σόου, σπρώχνοντας τον θεσμό της Εκκλησίας ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σε σκοταδιστικές, μεσαιωνικές στιγμές.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τοπικά μέσα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποχώρησαν από τον ναό όταν ξεκίνησε ο αφορισμός, ενώ τα ίδια μέσα σημειώνουν ότι ο τοπικός Μητροπολίτης, Ιερώνυμος, δεν ήταν παρών στη σημερινή λειτουργία, την πρώτη μετά από καιρό λόγο των περιοριστικών μέτρων.