Ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού...

0
"Εξαφανίζει" εταιρεία της συζύγου και σπίτι του Βολταίρου...

Η γαλλική εταιρεία , η οποία μάλιστα είναι αυτή που απασχόλησε τη δημοσιότητα αφού μέσα από την κατοχή της η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη κατέχει το σπίτι του Βολταίρου, δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με...

τη δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης του Κυριάκου Μητσοτάκη (αφορά το 2018 και έγινε το 2019), ο ίδιος είναι μέτοχος στην εταιρεία ΚΗΡΥΞ Α.Ε , ενώ η σύζυγός του είναι μέτοχος των εταιρειών ZEUS+DION AE και της Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ Ο.Ε.

Από τη δήλωση αυτή απουσιάζει η εταιρεία SCI PERSONAL VENTURES η οποία συστήθηκε το 2006, μερικές μέρες αφότου υπήρξε η κατά δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διάσταση με τη σύζυγό του. Η εταιρεία ανήκε κατά 95% στην ίδια και κατά 5% στον ετεροθαλή αδελφό της.

Στη δήλωση πόθεν έσχες του 2018 (που αφορά το έτος 2017) ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως η SCI PERSONAL VENTURES μεταβιβάστηκε σε συγγενικό πρόσωπο.

Το Documento είχε γράψει τότε πως σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, δεν υπήρχε μεταβίβαση της εταιρείας σε άλλο πρόσωπο αλλά παρέμενε στην κυρία Μητσοτάκη. Θέταμε μάλιστα το ερώτημα αν μέσω μιας αναγραφής στη δήλωση πόθεν έσχες και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, εξαφάνιζαν την εταιρεία και το επίμαχο σπίτι του Βολταίρου από το δήλωση και τον νόμιμο έλεγχο.

Στο δημοσίευμα αυτό δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό. Στη νέα δήλωση πόθεν έσχες του κυρίου Μητσοτάκη , η εταιρεία δεν υπάρχει αλλά και πάλι σύμφωνα με τις Γαλλικές αρχές παραμένει ιδιοκτησίας της κυρίας Μητσοτάκη. Σήμερα το πρωί μπήκαμε στο Εμπορικό Μητρώο της Γαλλίας και ζητήσαμε τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας. Η SCI VENTURES ,όπως επισήμως αναφέρουν οι γαλλικές Αρχές, ανήκει στην κυρία Γκραμπόφσκι. Η τελευταία μάλιστα επικαιροποίηση των στοιχείων έγινε μόλις στις 7 Μαΐου του 2020, πριν τέσσερις μέρες δηλαδή.

Τα ίδια στοιχεία προκύπτουν και από τον ιστότοπο Societe, ο οποίος είναι ιστότοπος τραπεζικής ενημέρωσης και παρουσιάζει το καταστατικό της εταιρείας και τη σύζυγο του πρωθυπουργού ως ιδιοκτήτη της εταιρείας και σήμερα.

Με βάση τα επίσημα γαλλικά έγγραφα, ο πρωθυπουργός της χώρας έχει κάνει ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, αφού δεν δηλώνει την εταιρεία που ανήκει στη σύζυγό του.

Με μια δήλωσή του το 2017 μίλησε για μεταβίβαση της εταιρείας και τελικώς εξαφάνισε από το χάρτη όλη την επίμαχη ιστορία με το σπίτι του Βολταίρου. Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να είναι υπόλογος για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες με ό,τι αυτό συνεπάγεται νομικά και φυσικά ηθικά.

Ο κύριος Μητσοτάκης, χρόνια μετά τις αποκαλύψεις, όχι μόνο δεν έχει δώσει εξηγήσεις γι αυτό και άλλα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, αλλά βρήκε ως λύση στην κάλυψη της υπόθεσης με ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Πρόσφατα το παρατηρητήριο Vouli Watch με αναφορά στον Άρειο Πάγο ζήτησε τη δικαστική έρευνα για προβληματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, στις οποίες συμπεριλαμβάνει και αυτή του πρωθυπουργού.

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)