Προς μικρό και στοχευμένο ανασχηματισμό οδηγείται ο πρωθυπουργός ...

0
Προς εγκατάλειψη των σχεδίων για ένα δομικό ανασχηματισμό, που θα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης, με μηνύματα πολιτικής και κοινωνικής διεύρυνσης, φαίνεται να οδηγείται ο πρωθυπουργός.

Το..

σχετικό φιλόδοξο εγχείρημα δείχνει να σκοντάφτει στη διάρκεια και την ένταση τη κρίσης του κορονοϊού, αλλά και στις ισορροπίες εντός του κυβερνώντος κόμματος, που όσο πανίσχυρος και αν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί παρά να τις υπολογίζει.

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται στην παρούσα στιγμή να προσανατολίζεται σε έναν διορθωτικό ανασχηματισμό, με αλλαγές σε τομείς που εκτιμά ότι υπάρχουν προβλήματα, καθυστερήσεις, αλλά και «τρύπες» με την ασκούμενη πολιτική.

Στο κόκκινο βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπουργεία όπως το Εργασίας και το Τουρισμού, πιθανόν και δυο ακόμα υπουργεία, ενώ δεν αποκλείεται «σφαγή» υφυπουργών. Ερώτημα, ωστόσο, παραμένει εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει ή όχι να προχωρήσει σε στοχευμένες, έστω, κινήσεις διεύρυνσης, που θα κεφαλαιοποιούν την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τον περαιτέρω διεμβολισμό του Κινήματος Αλλαγής. Εάν για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, θα αναθέσει την πολιτική διοίκηση της υγείας σε πρόσωπα όπως ο Ηλίας Μόσιαλος και –γιατί όχι- ακόμα και ο Σωτήρης Τσιόδρας ή εάν θα χρησιμοποιήσει στο νέο υπουργικό σχήμα τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος δείχνει να ευελπιστεί σε μια τέτοια εξέλιξη, αποφεύγοντας μάλιστα να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που επιμένουν να καταδεικνύουν το φλερτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Ενδιαφέρον έχει ακόμα εάν ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει στο νέο σχήμα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όχι μόνο λόγω των επιπτώσεων που θα έχει στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά και για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει ή όχι να αποστρατεύσει όλη την «παλαιά φουρνιά» της Νέας Δημοκρατίας, καθιστώντας το κόμμα ακόμα περισσότερο «μητσοτακικό».


Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν, πάντως, ληφθεί ακόμα ούτε για τον ανασχηματισμό, ο χρόνος του οποίου προσδιορίζεται το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου, καθώς εκ των πραγμάτων οι αλλαγές στην κυβέρνηση συνδέονται και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ενδεχόμενο, που παρά την προσπάθεια διαψεύσεων, παραμένει απολύτως ανοιχτό πάνω στο τραπέζι.

Βασίλης Σκουρής

 ieidiseis.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)