Νέες απαγορεύσεις από -ποιον άλλον!- Χαρδαλιά...

Από σήμερα, απαγορεύονται, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα «take away» ποτά και...
«άτυπα» πάρτι.

Οπως ανέφερε:

Η εικόνα καφέ-μπαρ στις 11:00 το βράδυ, σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην Περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν «take-away» ποτά...
, με τους πελάτες- πολίτες, στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης και χωρίς να αισθάνονται ότι συμβαίνει το παραμικρό, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας. Προσβάλει όλους εκείνους, που καθολικά, με απίστευτη πειθαρχία, κινήθηκαν χθες και μετακινήθηκαν και σήμερα, τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Προσβάλλει όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά την μάχη στην πρώτη γραμμή με μοναδικό γνώμονα πως δεν θα επιτρέψουμε την εξάπλωση της νόσου και πώς θα προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας των ευπαθών ομάδων, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που πραγματικά κινδυνεύουν. Προσβάλλει τη νοημοσύνη και προκαλεί τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης που με υπομονή και καρτερικότητα ακολουθούν τις οδηγίες και παρά την τεράστια οικονομική και όχι μόνο πίεση αντιλαμβάνονται την στρατηγική μας και με περισσή ευθύνη, περιμένουν την άρση της απαγόρευσης.

Ως εκ τούτου απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όσους κατάφορα παίζουν με την δημόσια υγεία και ξεκαθαρίζω ότι το «take-away» αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδειά τους. Δηλαδή να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από το χώρο και όχι να παραμείνουν μέσα ή έξω από αυτόν. «Take-away» σε ποτά από τα καφέ ή τα καφέ-μπαρ δεν επιτρέπεται όπως επίσης δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών. Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός έξω από καφέ μπαρ με το πρόσχημα της «take-away» διάθεσης ποτών απλά απαγορεύονται.

Καλούμε όλους να συμμορφωθούν και τονίζω απερίφραστα, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς την κατεύθυνση διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας και εφαρμογής των νόμων και για αυτή την περίπτωση. Για τους παραβάτες υπενθυμίζω ότι υπάρχει πρόστιμο και για τις επιχειρήσεις υπάρχουν πέραν του προστίμου και διοικητικές κυρώσεις αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα. Είναι κρίμα πάλι κάποιοι λίγοι να παίζουν την προσπάθεια των πολλών. Ο ιός είναι εδώ, ανάμεσά μας και αν κάποιοι αδιαφορούν και για τον ιό και για τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν, η ελληνική Πολιτεία, το Κράτος, θα πρέπει να πάρει μέτρα».